Παγκόσμια Ημέρα Τσίρκου

Η Παγκόσμια Ημέρα Τσίρκου (World Circus Day) είναι η ετήσια γιορτή αφιερωμένη στο τσίρκο ως μορφή τέχνης. Καθιερώθηκε το 2010 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο το τρίτο Σάββατο του Απριλίου (15 Απριλίου 2023). Η πρωτοβουλία ανήκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση Τσίρκου και υιοθετήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τσίρκου.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τσίρκου είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που εδρεύει στο Μονακό, και έχει ως σκοπό του τη διατήρηση, υποστήριξη και προώθηση της τέχνης και της κουλτούρας του τσίρκου.

Το τσίρκο είναι ένας περιοδεύων θίασος ποικιλιών, αποτελούμενος από ακροβάτες, ταχυδακτυλουργούς, κλόουν ή και ζώα, αρκετά δημοφιλής τους παλαιότερους καιρούς σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες. Στη σύγχρονη μορφή του, το τσίρκο εμφανίσθηκε το 1768 στο Λονδίνο.

Τα τελευταία χρόνια, οι θίασοι που διαθέτουν και εκθέτουν ζώα, βρίσκονται στο στόχαστρο των ζωοφιλικών οργανώσεων και πολλές χώρες έχουν απαγορεύσει τις παραστάσεις τους. Η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη και η δεύτερη στον κόσμο που απαγόρευσε τις παραστάσεις τσίρκου με ζώα το 2012 (Νόμος 4039/12).

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ