Χιροσίμα - Κρυμμένα Ίχνη (Ντοκιμαντέρ)

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν περιορίστηκε στην Ευρώπη, την ίδια περίοδο στον Ειρηνικό μαινόταν και ο πόλεμος ανάμεσα στην Ιαπωνία και την Αμερική, εξίσου βίαιος και ανεξίτηλος στη συλλογική μας μνήμη. Από το 1941 έως το 1945, τρία εκατομμύρια Ιάπωνες και 100.000 Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τις ζωές τους.

Ο πόλεμος τελείωσε σε ιαπωνικό έδαφος, στα νησιά Οκινάβα, όπου οι Αμερικανοί πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη επίθεση στον Ειρηνικό από στεριά και θάλασσα, στο Τόκιο, όπου φοβεροί βομβαρδισμοί άφησαν την πόλη σ’ ένα σωρό στάχτες και τέλος στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, όπου έπεσαν οι πρώτες και οι τελευταίες ατομικές βόμβες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αυτό οδήγησε στην κατάρρευση της Αυτοκρατορίας της Ιαπωνίας και εγκαινίασε μια νέα εποχή, στην οποία η ανθρωπότητα πλέον βρέθηκε υπό την Δαμόκλειο σπάθη της απόλυτης καταστροφής.

Εβδομήντα χρόνια αργότερα, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ακόμα στοιχειώνει τον ιαπωνικό λαό. Οι νεότερες γενιές προσπαθούν να καταλάβουν γιατί και οι δύο πλευρές υιοθέτησαν τόσο σκληρή στάση και να ρίξουν φως στο παρελθόν με νέες ανασκαφές, μαρτυρίες και φωτογραφίες. Βρίσκουν νέα τούνελ, ερείπια και αντικείμενα που ανήκαν σε στρατιώτες και πολίτες. Σε αυτό το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, αρχαιολόγοι ξεθάβουν κρυμμένα μυστικά και ίχνη ενός σκοτεινού παρελθόντος. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με ιστορικούς και μαρτυρίες επιζώντων θα γυρίσουμε πίσω στο χρόνο και θα ξαναζήσουμε τους τελευταίους μήνες αυτού του φοβερού πολέμου και ένα από τα πιο τραυματικά συμβάντα στην Ιστορία της Ανθρωπότητας.

Νέα αρχαιολογικά ευρήματα, μαρτυρίες και διηγήσεις για τον πόλεμο, συνεντεύξεις με ειδικούς και ψηφιακές αναπαραστάσεις αποκαλύπτουν τα μέχρι σήμερα κρυμμένα ίχνη των πιο σημαντικών επεισοδίων στην Ιστορία του πολέμου. Κάθε πεδίο μάχης γίνεται ανοιχτό βιβλίο που φέρνει στο φως απρόσμενα στοιχεία και λεπτομέρειες για τις διάσημες μάχες και μας βοηθούν να καταλάβουμε πώς ακριβώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα και την σημασία τους για την έκβαση του φοβερού αυτού πολέμου.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 3 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ