Βρετανία: Πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου

Στις 12 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές στη Μεγάλη Βρετανία, έπειτα από απόφαση της Βουλής των Κοινοτητών. Την πρόταση νόμου, που είχε καταθέσει η κυβέρνηση, υπερψήφισαν 438 βουλευτές ενώ 20 τάχθηκαν κατά.

Νωρίτερα, η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε την πρόταση του ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν για εκλογές στις 9 Δεκεμβρίου, καθώς η πλειοψηφία των βουλευτών (315 κατά, 295 υπέρ) καταψήφισε την τροπολογία που προέβλεπε την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Πρόκειται για τις πρώτες γενικές εκλογές στη Βρετανία, που θα διεξαχθούν Δεκέμβριο, εδώ και σχεδόν 100 χρόνια. Το διακύβευμα υψηλότατο, καθώς το αποτέλεσμα θα μπορούσε να κρινει όχι μόνο την έκβαση του Brexit, αλλά και την ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η απόφαση για εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου θα πρέπει να γίνει δεκτή και από την Βουλή των Λόρδων, πριν λάβει την τελική έγκριση από την Βουλή των Κοινοτήτων.

Εφόσον αυτό γίνει, η Βουλή αναμένεται να διαλυθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αρχαίοι Έλληνες εκμεταλλεύθηκαν τον καιρό για να νικήσουν τους Πέρσες στη Σαλαμίνα

6 Οι αρχαίοι Έλληνες εκμεταλλεύθηκαν τον καιρό για να νικήσουν τους Πέρσες στη Σαλαμίνα

Η επιλογή του σημείου της σύγκρουσης ήταν άριστα μελετημένη και καθόλου τυχαία, καθώς βασιζόταν στη γνώση των τοπικών κλιματολογικών συνθηκών, σύμφωνα με νέα έρευνα.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 3 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ