Βηρυτός: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί

Ξεπέρασαν τους 100 οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν την Τριτη το απόγευμα στη Βηρυτό, όπως γνωστοποίησε η Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου στον Λίβανο.

Περίπου 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου βρίσκονταν στην αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού που εξερράγη και προκάλεσε χιλιάδες τραυματισμούς και ζημιές άνευ προηγουμένου στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Σωστικά συνεργεία αναζητούν διασωθέντες ανάμεσα στους εγκλωβισμένους στο σημείο, ωστόσο, υπάρχουν φόβοι ότι ο απολογισμός θα αυξηθεί σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού Τζορτζ Κατάνεχ ο οποίος μίλησε τηλεφωνικά σε λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο. Ο Κατάνεχ πρόσθεσε μιλώντας στο LBCI ότι η οργάνωση συντονίζεται με το υπουργείο Υγείας για να αποφασιστεί σε ποια νεκροτομεία θα πρέπει να μεταφέρονται οι άνθρωποι ανασύρονται νεκροί και πού θα διακομίζονται οι τραυματίες, διότι τα νοσοκομεία δυσκολεύονται πολύ να αντεπεξέλθουν μπροστά στην πλημμύρα τραυματιών, πολλοί από τους οποίους είναι σε σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Άμυνας της χώρας κήρυξε τη Βηρυτό κατεστραμμένη πόλη, μετά την έκρηξη και συνέστησε στο υπουργικό συμβούλιο, που θα συνεδριάσει σήμερα, να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για δύο εβδομάδες.

Να σημειωθεί ότι ο Λίβανος βρίσκεται σε κατάσταση πολιτικών αναταραχών. Διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στους δρόμους της χώρας καθώς οι πολίτες εναντιώνονται στον τρόπο που κυβέρνηση χειρίζεται τη χειρότερη οικονομική κρίσης που βιώνει η χώρα έπειτα από τον εμφύλιο πόλεμο του 1975-1990.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ