«Βασιλιάς» στο Λονδίνο ο Τσιτσιπάς

Τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του και μία από τις κορυφαίες για τον ελληνικό αθλητισμό, πέτυχε στο Λονδίνο ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής επιβλήθηκε με 2-1 σετ του Ντόμινικ Τιμ στον τελικό του ATP Finals και κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του το τρόπαιο, στο τουρνουά των οκτώ κορυφαίων αθλητών του κόσμου που διεξήχθη στην O2 Arena της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ο Τσιτσιπάς κλείνει με τον πλέον θριαμβευτικό τρόπο το 2019, φτάνοντας στην μεγαλύτερη επιτυχία του... έως την επόμενη, καθώς το μέλλον του ανήκει. Μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό, που κρίθηκε... στις λεπτομέρειες ο 21χρονος πρωταθλητής μας κατάφερε να νικήσει τον 27χρονο Αυστριακό, Ντόμινικ Τιμ και να αποθεωθεί από το βρετανικό κοινό και τους πολλούς Έλληνες που έδωσαν το παρόν.

Ο Τιμ πήρε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ με 7-6 (6), ο Τσιτσιπάς έκανε «περίπατο» στο δεύτερο, το οποίο πήρε με 6-2 και στο τρίτο τα πάντα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ με τον νεαρό Ελληνα πρωταθλητή να φτάνει στη νίκη με 7-6 (4) και να πανηγυρίζει σαν μικρό παιδί.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ