Τζόνι Ντεπ και Τζεφ Μπεκ διασκευάζουν το «Isolation» του Τζον Λένον

Ο Τζόνι Ντεπ και ο Τζεφ Μπεκ συνεργάστηκαν για το πιο επίκαιρο τραγούδι του 2020 και παρουσιάζουν μια νέα διασκευή του «Isolation» του τραγουδιού του Τζον Λένον από το 1970.

Οι δυο τους έδωσαν στη δημοσιότητα μια «ηλεκτρική» εκδοχή του «Isolation», η οποία είναι και το πρώτο σιγκλ του ντουέτου που εδώ και κάποια χρόνια δουλεύει από κοινού σε μουσική (αλλά στις κουίντες, όχι φανερά).

Ο Ντεπ κάνει τα φωνητικά και βυθίζεται στις λέξεις του τραγουδιού και ο Μπεκ ανεβάζει τη διάθεση με τα τολμηρά ριφ κιθάρας.

Σ' αυτή την εκδοχή, το τραγούδι του Λένον μεταμορφώνεται: ο Μπεκ στην κιθάρα, κινείται με άνεση από απλά τσιμπήματα χορδής έως σε ηρωικών διαστάσεων απογειώσεις. Ο Ντεμπ δίνει μια στιβαρή φωνητική περφόρμανς, τραγουδώντας με στεντόρεια φωνή «The sun will never disappear/ But the world may not have many years/ Isolation».

Δύο από τους στενούς συνεργάτες του Μπεκ βοήθησαν στη διασκευή του «Isolation», η Ρόντα Σμιθ στο μπάσο και ο ντράμερ Βίνι Κολαϊούτα.

«Δεν περιμέναμε να το κυκλοφορήσουμε τόσο σύντομα» ανέφερε ο Μπεκ σε δήλωση που δημοσίευσε το Rolling Stone. «Αλλά με δεδομένο όλες τις δύσκολες μέρες και την αληθινή «απομόνωση»που περνούν οι άνθρωποι σε αυτές τις απαιτητικές στιγμές, αποφασίσαμε ότι τώρα ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να σας αφήσουμε να το ακούσετε» είπε.

«Αυτό το τραγούδι είναι για την απομόνωση, τον φόβο και τους υπαρξιακούς κινδύνους για τον κόσμο μας» πρόσθεσε ο Τζόνι Ντεπ. «Θέλαμε λοιπόν να σας το προσφέρουμε και ελπίζουμε να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τη στιγμή ή απλά να σας βοηθήσει να περάσετε τον χρόνο, καθώς υπομένουμε την απομόνωση μαζί».

Ο Μπεκ είπε ότι οι δυο τους έχουν περισσότερη μουσική να παρουσιάσουν. Οι Τζόντι Ντεπ και Τζεφ Μπεκ έκαναν το ντεμπούτο τους τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Eric Clapton's Crossroads Guitar Festival.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ