Θρίαμβος του Τσιτσιπά, νίκησε τον Φέντερερ και πέρασε στον τελικό του ATP Finals στο Λονδίνο

Ενα βήμα πριν την κορυφή του κόσμου είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς σήμερα νίκησε τον «βασιλιά», Ρότζερ Φέντερερ, στον ημιτελικό του ATP Finals στο Λονδίνο με 2-0 σετ (6-3 και 6-4).

Αύριο θα διεκδικήσει την πρωτιά στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης, αντιμετωπίζοντας τον κάτοχο του τίτλου, Γερμανό, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ή τον Αυστριακό, Ντόμινικ Τιμ (o ημιτελικός ξεκινά απόψε στις 22:00).

«Νιώθω πολύ υπερήφανος για τον εαυτό μου. Ήταν ένα φανταστικό παιχνίδι, όπως φανταστικός ήταν και ο κόσμος που βρέθηκε εδώ. Είναι μια πνευματική μάχη, έσβησα πολλά break point και προσπάθησα να μη διευκολύνω τον Ρότζερ που τα πήγε πολύ καλά αυτή την εβδομάδα. Κάποιες στιγμές σαν αυτή, θέλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό», τόνισε ο 21χρονος πρωταθλητής.

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν προτιμά τον Ζβέρεφ ή τον Τιμ στον τελικό, απάντησε: «Έχω παίξει με τον Ζβέρεφ στους ομίλους, πρέπει να είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός και να προγραμματίσω καλά τη μέρα μου πριν τον τελικό.»

Να σημειωθεί πως ο 21χρονος σούπερ σταρ, ο πρώτος Ελληνας που συμμετέχει σε ATP Finals, μπορεί να μην έχει κερδίσει ακόμη τρόπαιο σε Grand Slam τουρνουά, αλλά θα διεκδικήσει το τρόπαιο στη «μάχη» των κορυφαίων του αθλήματος, δείχνοντας με τη σημερινή του απόδοση πως είναι το νέο μεγάλο όνομα, ο νέος «βασιλιάς» στο παγκόσμιο τένις ανδρών...

Ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον 6ο τελικό του στο 2019 και θα διεκδικήσει τον 3ο τίτλο του μετά από εκείνους στη Μασσαλία και στο Εστορίλ (ATP 250).

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ