Στο 13,5% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Στο 13,5% κυμαίνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, που παρουσιάστηκε στο βραδινό δελτίο της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ. Η έρευνα έγινε με αφορμή την συμπλήρωση 100 ημερών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 38,5% (έναντι(39,5% στην έρευνα της 17ης – 18ης Σεπτεμβρίου), ο ΣΥΡΙΖΑ 25% (26% στην προηγούμενη έρευνα), το Κίνημα Αλλαγής παραμένει σταθερό στο 6%, το ΚΚΕ 5% (έναντι 4,5%), η Ελληνική Λύση 3,5% (3%) και το ΜέΡΑ 25 παραμένει σταθερό στο 4%. Η Χρυσή Αυγή καταγράφει 1,5%, άλλο κόμμα δηλώνει το 4,5% των ερωτηθέντων (έναντι 5,5%), 2,5% δηλώνει και σε αυτή την έρευνα λευκό/άκυρο/αποχή και 9,5% δηλώνει αναποφάσιστοι/ δεν απαντώ (έναντι 9%).

Στον δείκτη «κατεύθυνσης των πραγμάτων» το 61% των ερωτώμενων συνολικά πιστεύει ότι τα πράγματα, το τελευταίο εξάμηνο, πάνε ή μάλλον πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 31% συνολικά πιστεύει ότι πάνε σε λάθος κατεύθυνση.

Όσον αφορά τους τομείς που τα πήγε καλύτερα η κυβέρνηση στις 100 πρώτες ημέρες, το 30% απαντά στα φορολογικά, 10% εκτιμά ότι τα πήγε καλύτερα στην ασφάλεια, 8% στις επενδύσεις, 1% στο μεταναστευτικό, άλλη απάντηση δίνει το 3% των ερωτηθέντων, το 7% απαντά σε όλα το ίδιο, 20% απαντά κανέναν ενώ το 21% των πολιτών δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Το 45% των πολιτών κρίνει ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (έναντι 44% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση) και το 26% τον Αλέξη Τσίπρα (έναντι 27%) διαφορά 19 μονάδων. Το 24% απαντά κανέναν από τους δύο (έναντι 23%) ενώ 5% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει την υψηλότερη αποδοχή από τον Ιανουάριο του 2019.

Συνολικά το 73% των ερωτηθέντων του δείγματος δηλώνει ότι σίγουρα ή μάλλον πρέπει να ψηφίζουν οι απόδημοι, ενώ το 19% μάλλον ή σίγουρα δεν πρέπει να ψηφίζουν. Ειδικότερα, το 52% απαντά σίγουρα ναι, το 21% μάλλον ναι, ενώ το 9% απαντά ότι μάλλον δεν πρέπει να ψηφίζουν οι απόδημοι ενώ το 10% απαντά σίγουρα όχι. 8% των πολιτών δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ