Στίβος: Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Παπαβασιλείου

Η ΠΑΕ ΑΕΚ αποχαιρέτησε τον Γιώργο Παπαβασιλείου που έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 90 ετών. Ο πρωταθλητής του στίβου τη δεκαετία του 1950 θεωρείται ως ένας από τους θρύλους της ΑΕΚ.

Σε ανάρτησή της στο Facebook η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ αναφέρει:
«Ενας από τους κορυφαίους αθλητές στην ιστορία της ΑΕΚ και του ελληνικού αθλητισμού δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Σύσσωμη η κιτρινόμαυρη οικογένεια αποχαιρετά τον αέρινο Γιώργο Παπαβασιλείου, που είχε καταρρίψει δώδεκα φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στα 3.000 μέτρα στιπλ, κατέκτησε έντεκα πρωταθλήματα Ελλάδας, στέφθηκε επτά φορές Βαλκανιονίκης, κατέκτησε δυο χρυσά μετάλλια σε Μεσογειακούς Αγώνες, ενώ είχε μετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης και της Ρώμης το 1956 και το 1960.”

Και καταλήγει: «Μέχρι το τέλος της ζωής του ο ψηφισμένος από τον ΠΣΑΤ ως κορυφαίος Ελληνας αθλητής του 1955 έμεινε κοντά στην ΑΕΚ προσφέροντας στην κιτρινόμαυρη ιδέα! Καλό σου ταξίδι, Γιώργο Παπαβασιλείου! Έχεις ήδη περάσει στο πάνθεον των κορυφαίων αθλητών, που τίμησαν, δόξασαν και ανέδειξαν την ιστορία της ΑΕΚ σε όλα τα σπορ».

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ