Στην Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη η ταινιοθήκη του Mega

Η εταιρεία Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη επικράτησε στον πλειοδοτικό διαγωνισμό για την ταινιοθήκη του Mega. Η προσφορά της ανήλθε στα 33,999,999 ευρώ, έναντι 33,000,000 που πρόσφερε η κυπριακή εταιρεία Liquorina Limited. Ενδιαφέρον για την απόκτηση της ταινιοθήκης του «Μεγάλου Καναλιού» είχαν επιδείξει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης (STAR, ALPHA), ο Θoδωρής Κυριακού (ANT1) και ο Ιβάν Σαββίδης (OPEN)

Η ταινιοθήκη του Mega ήταν το πιο σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του «Μεγάλου Καναλιού» και εξαιρετικά πλούσια σε περιεχόμενο. Όπως αναφερόταν στην προκήρυξη του διαγωνισμού περιλαμβάνει: α) γενικό αρχείο, β) ενημερωτικό αρχείο (εκπομπές ενημερωτικού-ψυχαγωγικού περιεχομένου), γ) τηλεπαιχνίδια, δ) μονόλεπτα γενικού περιεχομένου, ε) μυθοπλασία με σενάριο (ελληνικές σειρές) και στ) αθλητικές εκπομπές και επιλεγμένες αθλητικές διοργανώσεις (αγώνες). Τα παραπάνω αποτελούνται από 114.559 υλικούς φορείς.

Εκτός από την ταινιοθήκη, η Alter Ego απέκτησε και τα σήματα, που αφορούν στο κανάλι και στις διάφορες εκπομπές. Μαζί με τα σήματα θα μεταβιβαστούν και ο διαδικτυακός ιστότοπος megatv.com καθώς και όλοι οι λογαριασμοί κοινωνικής δικτύωσης.

Το Mega Channel ήταν το πρώτο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι της χώρας. Εξέπεμψε σήμα στις 17 Νοεμβρίου 1989 και έριξε μαύρο στις 28 Οκτωβρίου 2018.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ