«Σκηνοθετώντας την Κόλαση»: Δωρεάν στο διαδίκτυο το ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Νικολαΐδη

Το ντοκιμαντέρ «Σκηνοθετώντας την Κόλαση / Directing Hell» του Χρήστου Χουλιάρα, γύρω από τον ιδιαίτερο κινηματογραφικό κόσμο και την προσωπικότητα του σκηνοθέτη Νίκου Νικολαϊδη μέσα από μαρτυρίες συνεργατών και φίλων του καθώς και προσωπικές του εξομολογήσεις μπροστά από την κάμερα, διατίθεται δωρεάν από τη Marni Films στο κανάλι nikosnikolaidisads39 στο youtube.

Το κινηματογραφικό έργο του Νίκου Νικολαϊδη περιλαμβάνει οκτώ ταινίες μεγάλου μήκους, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν διακριθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Επίσης έγραψε τρία μυθιστορήματα ενώ σκηνοθέτησε πάνω από 200 διαφημιστικά σποτ για την τηλεόραση. Διάσημος για τους αμφιλεγόμενους χαρακτήρες στις ταινίες του, κράτησε αναπτρεπτική στάση απέναντι στο κατεστημένο.

Χρησιμοποίησε έναν ποιητικό, δυναμικό και αισθητικά όμορφο τρόπο στην κινηματογραφική του αφήγηση για να παρουσιάσει ακραίες καταστάσεις και να αφυπνίσει το κοινό του. Παρουσίασε ένα σκοτεινό και απαισιόδοξο παρόν και μέλλον, πάντα όμως διατηρώντας την ελπίδα για το τέλος, αφού όλοι του οι ήρωες τελικά κατορθώνουν να βρουν λύτρωση στον θάνατο.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ
ΣΕΝΑΡΙΟ : ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΣΧΟΣ & ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ : ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΛΕΝΤΗ
EΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ : ΜΑΡΝΙ ΦΙΛΜΣ
ΗΧΟΣ : ΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΟΝΤΑΖ : ΑΛΙΚΗ ΠΑΝΑΓΗ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ