Προσωπικά αντικείμενα και ρούχα της Έιμι Γουάινχαουζ σε δημοπρασία

Περίπου 1.000 προσωπικά αντικείμενα που ανήκαν στη Βρετανίδα τραγουδίστρια Έιμι Γουάινχαουζ θα πωληθούν σε δημοπρασία στο Μπέβερλι Χιλς στην Καλιφόρνια τον επόμενο μήνα, μια δεκαετία μετά τον πρόωρο θάνατό της.

Η συλλογή περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα προσωπικών αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων ρούχων, παπουτσιών και αξεσουάρ.

Ο οίκος δημοπρασιών, Julien's Auctions διοργανώνει τη δημοπρασία σε συνεργασία με τους γονείς της αείμνηστης τραγουδίστριας, στις 6-7 Νοεμβρίου με φυσική παρουσία στην Καλιφόρνια και διαδικτυακά.

Η συλλογή παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, στο Hard Rock Cafe και θα προβληθεί μετά τη δημοπρασία στο Design Museum, στο Λονδίνο.

Η έξι φορές βραβευμένη με Grammy Αγγλίδα τραγουδίστρια και συνθέτρια πέθανε στις 23 Ιουλίου 2011, από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε ηλικία 27 ετών. Πάλευε με τον εθισμό στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά για ένα μεγάλο μέρος της ζωής της.

Ο Μάρτιν Νόλαν, εκτελεστικός διευθυντής της Julien's Auctions, δήλωσε ότι συνεργάστηκε με τους γονείς της Γουάινχαουζ για δύο χρόνια για να επιμεληθεί τη συλλογή. Μέλος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο ίδρυμα Έιμι Γουάινχαουζ.

«Ήταν μια εμπειρία κάθαρσης, αλλά και ένα rollercoaster συναισθημάτων για τους γονείς το να εγκαταλείψουν τα υπάρχοντα της κόρης τους» δήλωσε ο Νόλαν στο CNN.

«Αλλά γνωρίζουν ότι αυτά τα αντικείμενα θα αποκτηθούν από θαυμαστές και συλλέκτες, μουσεία και επενδυτές σε όλο τον κόσμο που θα συνεχίσουν να τα εκτιμούν, να τα απολαμβάνουν, να τα εκθέτουν» πρόσθεσε.

Μεταξύ των πιο γνωστών αντικειμένων που περιλαμβάνονται στη δημοπρασία είναι το κόκκινο πορτοφόλι Moschino σε σχήμα καρδιάς που είχε συχνά μαζί της, η μαύρη και πορτοκαλί φούστα, δημιουργία της Ελληνο-Αυστραλέζας σχεδιάστριας Tina Kalivas που φορούσε όταν τραγούδησε στην τελετή απονομής των Grammy το 2008 και η Dolce & Gabbana λεοπάρ φούστα που φορούσε στην τελετή απονομής των βραβείων BRIT το 2008, καθώς και πολλά ζευγάρια ροζ παπούτσια μπαλέτου, τα οποία φορούσε συχνά όταν φωτογραφιζόταν.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ