Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 «ναι» η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ευρεία πλειοψηφία και 261 ψήφους αναδείχθηκε η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου κατά την φανερή, ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή.

Η κ. Σακελλαροπούλου θα διαδεχθεί τον Προκόπη Παυλόπουλο στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα και είναι η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει τον προεδρικό θώκο στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, επί 294 παρόντων βουλευτών η κ. Σακελλαροπούλου έλαβε τις ψήφους των βουλευτών της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής, ενώ «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ (συνολικά 33 βουλευτές).

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν έξι βουλευτές. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Ν.Δ., Αντ. Σαμαράς ο οποίος βρίσκεται σε οικογενειακό ταξίδι στις ΗΠΑ με επιστολή του γνωστοποίησε ότι αν ήταν παρών θα στήριζε την υποψηφιότητα της κ. Σακελλαροπούλου.

Απόντες ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζουράρις, Αλ. Μεϊκόπουλος, Τρ. Αλεξιάδης και Ν. Συρμαλένιος (οι δύο τελευταίοι για λόγους υγείας). Σημειώνεται ότι οι κ. Αλεξιάδης και Συρμαλένιος με επιστολή τους γνωστοποίησαν ότι εάν παρίσταντο θα ψήφιζαν την κ. Σακελλαροπούλου Από τη διαδικασία έλειπε και Κ. Αδάμου του ΜέΡΑ25, η οποία όπως γνωστοποίησε θα ψήφιζε «παρών». Δεν έστειλαν επιστολή οι κ. Μεϊκόπουλος και Ζουράρις.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ