Πιο κοντά στα μεσάνυχτα από ποτέ το «Ρολόι της αποκάλυψης»

Κατά 20 δευτερόλεπτα πιο μπροστά μετακινήθηκαν χθες οι δείκτες του «Ρολογιού της Αποκάλυψης», που δημιουργήθηκε το 1947 από επιστήμονες στον τομέα της ατομικής ενέργειας και το οποίο συμβολίζει πόσο κοντά στην καταστροφή του βρίσκεται ο πλανήτης μας.

Πλέον, οι δείκτες βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στα μεσάνυχτα –το σημείο μηδέν–, απέχοντας από αυτά μόλις 100 δευτερόλεπτα. Το περασμένο έτος, το ρολόι έδειχνε δύο λεπτά πριν από τις 12.

Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα του περιοδικού BPA (Bulletin of the Atomic Scientists), η κλιματική αλλαγή και η διάδοση των πυρηνικών όπλων κάνουν πιο δυσοίωνο το μέλλον του πλανήτη.

Αρχικά, μετά από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, το Ρολόι έδειχνε 7 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, ενώ το 1991, στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου, οι δείχτες είχαν απομακρυνθεί κατά 17 λεπτά από το σημείο μηδέν.

Το 1953, όπως το 2018 και το 2019, το ρολόι έδειχνε δύο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, ενώ φέτος μετακινήθηκε πιο μπροστά από ποτέ.

«Ο χρόνος που χωρίζει τον κόσμο από την καταστροφή εκφράζεται πλέον σε δευτερόλεπτα, όχι σε ώρες ή λεπτά» δήλωσε η πρόεδρος και γενική διευθύντρια του περιοδικού Bulletin of Atomic Scientists, Ρέιτσελ Μπρόνσον, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

6 "Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος": Η επαναστατική προκήρυξη του Αλέξανδρου Υψηλάντη

Η επαναστατικής προκήρυξη που κυκλοφόρησε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης στο Ιάσιο της Μολδοβλαχίας στις 24 Φεβρουαρίου 1821, σηματοδότησε την έναρξη της Επανάστασης στις παραδουνάβιες ηγε…



Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 3 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ