Πέθανε στα 43 του ο ηθοποιός Τσάντγουικ Μπόουζμαν, o "Black Panther" της μεγάλης οθόνης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν (Chadwick Boseman), ο οποίος έγινε ευρυτερα γνωστός για τον ρόλο του ως "Black Panther" .

Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν πάλευε με τον καρκίνο για τέσσερα χρόνια, από τον οποίο και νικήθηκε, αφήνοντας την τελευταία του πνοή το βράδυ της Παρασκευής, με την οικογένειά του να γνωστοποιεί την απώλειά του μέσω Twitter.

Γεννήθηκε στη Νότια Καρολίνα από Αφροαμερικανούς γονείς. Αφού αποφοίτησε από Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον ακολούθησε αμέσως τον δρόμο της υποκριτικής σπουδάζοντας στη Βρετανική Δραματική Ακαδημία του Λονδίνου. Επέστρεψε για να ζήσει στο Μπρούκλιν και να αρχίσει να κάνει τις πρώτες του δουλειές, με τον πρώτο τηλεοπτικό του ρόλο να έρχεται το 2003 για ένα επεισόδιο του Third Watch.

Ο Μπόουζμαν άρχισε να γίνεται γνωστός όταν ενσάρκωσε τον θρύλο του μπέιζμπολ Τζάκι Ρόμπινσον το 2013 στην ταινία "42" και τον αξέχαστο μουσικό Τζέιμς Μπράουν στην ταινία “Get on Up” το 2014. Ωστόσο, οι σινεφίλ θα θυμούνται τον ηθοποιό από το ρόλο του ως βασιλιά Τσάλα στην ταινία «Μαύρος Πάνθηρας» του 2018.

Πρωταγωνίστησε επίσης στα «Gods of Egypt», «Captain America: Civil War», «Marshall», «Avengers: Infinity War», «Avengers: Endgame», «21 Bridges». Η τελευταία ταινία που τον είδαμε ήταν το «Da 5 Bloods» του Σπάικ Λι.

Τζο Μπάιντεν: Ενέπνευσε γενιές...

Μεταξύ αυτών, που εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον θάνατο του Μπόουζμαν, περιλαμβάνεται και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Τζο Μπάιντεν, που έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Η πραγματική δύναμη του Τσάντγουικ Μπόουζμαν ήταν μεγαλύτερη απ' ό,τι είδαμε στην οθόνη. Από τον "Black Panther" έως τον "Τζάκι Ρόμπινσον" ενέπνευσε γενιές και τους έδειξε ότι μπορούν να είναι οτιδήποτε θέλουν - ακόμα και σούπερ ήρωες. Η Τζιλ και εγώ προσευχόμαστε για τους αγαπημένους του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Πολλοί συνάδελφοί του ηθοποιοί τον αποχαιρέτισαν με θλίψη μέσα από τα social media, όπως οι Chris Evans, Don Cheadle, Chris Pratt, Mark Ruffalo, Zoe Saldana, Brie Larson, Dwayne Johnson, Ice Cube, Jordan Peele κ.α.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ