Πέθανε ο ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός Κωνσταντίνος Τζούμας

Σε ηλικία 77 ετών πέθανε σήμερα (25/6/2022) ο ηθοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός και συγγραφέας Κωνσταντίνος Τζούμας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια "πάλευε" με τον καρκίνο.

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 30 Αυγούστου του 1944 και μεγάλωσε στο Πασαλιμάνι και στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική στην Αθήνα και χορό στη Νέα Υόρκη.

Στα μέσα της δεκαετίας του ‘70 επέστρεψε στην Ελλάδα και άρχισε να εμφανίζεται σε ταινίες του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφο: «Γλυκιά Συμμορία», «Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα», «Ελευθέριος Βενιζέλος 1910 - 1927», «Ακροπόλ», «Οι απέναντι», «Ρεμπέτικο», «Happy day» και «Ο δράκουλας των Εξαρχείων».

Στο θέατρο έχει πρωταγωνιστήσει σε έργα όπως «Περιμένοντας τον Γκοντό», «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», «Εγώ δεν...» και «Κ.Π. Καβάφης Αυτοβιογραφούμενος». Στην τηλεόραση είχε εμφανιστεί ως γκεστ-σταρ στις σειρές: «Οι Απαράδεκτοι», «Οι Τρεις Χάριτες», «Οι Μεν και οι Δεν και Δύο Ξένοι».

Τα τελευταία χρόνια ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός σε καθημερινή εκπομπή στον σταθμό «Εν Λευκώ» της Αθήνας. Εξέδωσε τρία αυτοβιογραφικά βιβλία με τους τίτλους «Ως εκ θαύματος», «Complete Unknown» και «Πανωλεθρίαμβος».

Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Κωνσταντίνου Τζούμα, εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης. «Ο Κωνσταντίνος Τζούμας έγραψε ο ίδιος τον μεγαλύτερο ρόλο της ζωής του, που ήταν ο ίδιος του ο εαυτός», δήλωσε η Λίνα Μενδώνη. «Ήταν μία από της πιο χαρακτηριστικές μορφές της αστικής Αθήνας και μία από τις πιο επιδραστικές φωνές του ραδιοφώνου και όχι μόνο», σημείωσε ο Ν. Γιατρωμανωλάκης.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ