Πέθανε ο Florian Schneider, ιδρυτικό μέλος των Kraftwerk

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 73 ετών, ο συνιδρυτής του πρωτοπόρου συγκροτήματος Kraftwerk, Florian Schneider.

Χθες, Τρίτη, με δήλωση του, ο συνιδρυτής του συγκροτήματος, Ralf Hütter, επιβεβαίωσε "τα πολύ θλιβερά νέα" ότι ο φίλος και ο σύντροφός του για πολλές δεκαετίες, Florian Schneider, πέθανε από καρκίνο λίγες ημέρες μετά τα 73α γενέθλιά του.

Ο Γερμανός μουσικός, του οποίου το πλήρες επώνυμο ήταν Schneider-Esleben, συνίδρυσε το συγκρότημα μαζί με τον Hütter το 1970 και οι Kraftwerk συνέβαλαν στην ανάδειξη του ηλεκτρονικού ήχου.

Ήταν γνωστός για το ότι σχεδίαζε τα δικά του συνθεσάιζερ και τις δικές του rhythm machines και είναι ευρέως αποδεκτό ότι ήταν πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής. Ο David Bowie, για τον οποίο οι Kraftwerk ήταν ισχυρή πηγή έμπνευσης, είχε δώσει σε ένα από τα τραγούδια του, στο άλμπουμ «Heroes», τίτλο από το όνομα του Schneider: «V-2 Schneider».

Οι Kraftwerk κυκλοφόρησαν 10 άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένου του Autobahn, το οποίο έφτασε στο νούμερο τέσσερα στα βρετανικά charts.

Το «the model» έγινε το πιο εμπορικό τραγούδι της μπάντας, το οποίο έφτασε στο νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Florian εγκατέλειψε το συγκρότημα το 2008 μετά από τέσσερις δεκαετίες.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ