Έφυγε από τη ζωή η Αμερικανίδα ηθοποιός Ρόντα Φλέμινγκ

Η Ρόντα Φλέμινγκ, πρωταγωνίστρια της Χρυσής Εποχής του κινηματογράφου αλλά και των πρώτων ημερών της αμερικανικής τηλεόρασης, πέθανε στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, σε ηλικία 97 ετών. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από την γραμματέα της που δεν έκανε γνωστή την αιτία θανάτου της.

Η Φλέμινγκ ήταν γνωστή ως «Βασίλισσα της Technicolor» για τα εκπληκτικά κόκκινα μαλλιά και τα βαθυπράσινα μάτια της, που έλαμπαν στις εμφανίσεις της σε ταινίες όπως οι «Out of the Past» και «Spellbound». Συνολικά, εμφανίστηκε σε περισσότερες από 40 ταινίες με εμβληματικές τις εμφανίσεις της υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Άλφρεντ Χίτσκοκ, μεταξύ άλλων.

Οι πιο γνωστές ταινίες της περιελάμβαναν τις «A Connecticut Yankee in King Arthur's Court» του 1948 με τον Μπινγκ Κρόσμπι, το «Western Gunfight at the OK Corral» του 1957 και το «Slightly Scarlet» με τον Τζον Πέιν. Η Φλέμινγκ υπήρξε από τα μεγαλύτερα ονόματα στο Χόλυγουντ ενώ βρέθηκε δίπλα στον Ρόναλντ Ρίγκαν πριν εκείνος μπει στην πολιτική.

Γεννημένη στο Μέριλιν Λούις του Χόλυγουντ, σύμφωνα με τον αστικό μύθο ανακαλύφθηκε από τον πράκτορα Χένρι Γουίλσον, ενώ πήγαινε ακόμα στο σχολείο. Το όνομά της άλλαξε γρήγορα από Γουίλσον σε Ρόντα Φλέμινγκ -όπως ήθελε η εποχή, και υπέγραψε συμβόλαιο με τον παραγωγό Ντέιβιντ Ο. Σέλζνικ.

Ανάλογη και η πορεία της στην τηλεόραση τις δεκαετίας του ’60 και του ’70. Αργότερα στη ζωή της, ασχολήθηκε με τη φιλανθρωπία. Εκείνη και ο αείμνηστος σύζυγός της, Τεντ Μαν των Mann's Theatres, ίδρυσαν την κλινική Rhonda Fleming Mann για ολοκληρωμένη φροντίδα σε γυναίκες με καρκίνο, στο UCLA, στη μνήμη της αδερφής της Μπέβερλι. Ίδρυσε, επίσης, το Κέντρο Πόρων Rhonda Fleming Mann στο UCLA.

Υποστήριξε το Κέντρο Υγείας του Providence Saint John στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, όπου ίδρυσε το Rhonda Fleming Carlson Inspiration Garden, το 2014. Υπήρξε πρέσβειρα του Childhelp -Οργάνωση αφιερωμένη στη φροντίδα και τη θεραπεία ανήλικων θυμάτων κακοποίησης και του P.A.T.H. -για τους άστεγους, όπου ίδρυσε δύο οικογενειακά κέντρα Rhonda Fleming.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ