Ουκρανία: Κατασβέστηκε η φωτιά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας αναφέρουν ότι κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά στον πυρηνικό σταθμό.

«Στις 06:20 (04:20 GMT) η φωτιά στο εκπαιδευτικό κτίριο του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια στην πόλη Ενερχοντάρ κατασβέστηκε. Δεν υπάρχουν θύματα», έγραψε η Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ουκρανία ανέφερε τα ξημερώματα της Παρασκευής ότι μια ρωσική επίθεση στον πυρηνικό σταθμό προκάλεσε φωτιά σε ένα από τα κτίρια του εργοστασίου - μια πενταώροφη εκπαιδευτική εγκατάσταση. Το ίδιο το εργοστάσιο δεν επηρεάστηκε, αλλά υπήρχε φόβος ότι η φωτιά θα μπορούσε να εξαπλωθεί εάν δεν περιοριστεί γρήγορα.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας κατήγγειλαν αρχικά ότι εμποδίστηκαν να φτάσουν στο σημείο. Ωστόσο, στις 05:20 τοπική ώρα, οι πυροσβέστες κατάφεραν τελικά να ξεκινήσουν την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, η οποία έσβησε περίπου μία ώρα αργότερα, όπως ανέφεραν οι Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας.

Ουκρανία: «Kοινή συμφωνία» για την εκκένωση αμάχων

Αναφορικά με την χθεσινή διαπραμάτευση, η Ουκρανία δηλώνει ότι κατέληξε σε «κοινή συμφωνία» με τη Ρωσία για την εκκένωση αμάχων, ενώ μια προσωρινή εκεχειρία μοιάζει πιθανή. Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει πιθανή προσωρινή κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια των εκκενώσεων, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

Η ουκρανική πλευρά δήλωσε ότι δεν πέτυχε τα αποτελέσματα που ζητούσε, δηλαδή την πλήρη κατάπαυση του πυρός και αποχώρηση της Ρωσίας από τα ουκρανικά εδάφη, αλλά τα όσα συμφωνήθηκαν θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν ένα θετικό βήμα.

Οι Ρώσοι διαπραγματευτές επιβεβαίωσαν ότι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υποστηρίξουν ανθρωπιστικούς διαδρόμους και την πιθανότητα κατάπαυσης του πυρός γύρω από αυτές τις περιοχές.

Πρόσθεσαν ότι η Ρωσία πιστεύει ότι οι συνομιλίες έχουν οδηγήσει σε ουσιαστική πρόοδο. Οι αξιωματούχοι συμφώνησαν να διεξαχθεί σύντομα τρίτος γύρος συνομιλιών. Την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου γνωστοποίησε με tweet ο σύμβουλος της Ουκρανικής προεδρία Ποντόλιακ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ