Είχε ο Μάρκο Πόλο εξώγαμη κόρη;

Φως σε άγνωστες πτυχές του θρυλικού εξερευνητή Μάρκο Πόλο έριξαν τα στοιχεία που αποκαλύπτει η έρευνα ενός διδακτορικού φοιτητή στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian», η νέα αποκάλυψη αφορά στη γέννηση μιας κόρης του Μάρκο Πόλο εκτός γάμου.

Η γέννηση της κόρης του εξερευνητή, της Ανιέζε, τοποθετείται χρονικά μεταξύ του 1295, της χρονιάς δηλαδή που ο Μάρκο Πόλο γύρισε στη Βενετία ύστερα από δύο δεκαετίες ταξιδιού στην Ασία, και του 1298, όταν ο εξερευνητής και έμπορος φυλακίστηκε στη Γένοβα για την εμπλοκή του σε ναυτική σύγκρουση μεταξύ των δύο πόλεων της Ιταλίας.

Οι νέες αποκαλύψεις για την προσωπική ζωή του Μάρκο Πόλο έρχονται μέσα από την έρευνα του Μαρτσέλο Μπολονιάρι, ενός διδακτορικού φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Ca’ Foscari της Βενετίας.

Τα στοιχεία του φοιτητή κάνουν λόγο για «ενδείξεις για την ύπαρξη της Ανιέζε» σε έγγραφα της οικογένειας Πόλο, αλλά δίνεται έμφαση στη διαθήκη της Ανιέζε, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στη Βενετία, και η οποία περιέχει σημαντικές αποδείξεις ότι ο Μάρκο Πόλο ήταν ο πατέρας της.

Δεν είναι γνωστό εάν ο εξερευνητής είχε παντρευτεί ξανά ή εάν το παιδί γεννήθηκε εκτός γάμου, σύμφωνα με τον Μπολονιάρι

Ο Μάρκο Πόλο, ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο για τα ταξίδια του που έγινε ένα από τα πρώτα μπεστ σέλερ παγκοσμίως, παρέμεινε φυλακισμένος για έναν χρόνο προτού επιστρέψει στη Βενετία, όπου παντρεύτηκε την Ντονάτα Μπαντόερ, με την οποία απέκτησε τρεις κόρες.

Η Ανιέζε, η οποία απεβίωσε σε ηλικία 20 ετών, δεν κατονόμαζε τη μητέρα της στη διαθήκη, οδηγώντας τον φοιτητή που εκπόνησε την έρευνα στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα είχε πεθάνει. Ο ίδιος αναφέρει πως η Ανιέζε ήταν παντρεμένη και είχε δύο νεαρά παιδιά.

Ο Μάρκο Πόλο πέθανε το 1324, σε ηλικία 69 ετών.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ