Οι Pink Floyd κυκλοφόρησαν τραγούδι για την Ουκρανία

Οι Pink Floyd κυκλοφόρησαν χθες (8 Απριλίου) ένα νέο τραγούδι για να συγκεντρώσουν ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία. Το τραγούδι με τίτλο «Hey Hey, Rise Up» με την συμμετοχή του τραγουδιστή Άντρι Χλίβνιουκ του ουκρανικού συγκροτήματος Boombox, είναι η πρώτη πρωτότυπη μουσική του συγκροτήματος που κυκλοφόρησε μετά το άλμπουμ του 1994 «The Division Bell».Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του τραγουδιού θα διατεθούν ως ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία.

Στην ηχογράφηση που έγινε στις 30 Μαρτίου συμμετείχαν οι Ντέιβιντ Γκίλμορ (κιθάρα), Νικ Μέισον (ντραμς), Γκάι Πρατ (μπάσο) και Νιτ Σόνι (κίμπορντς), όχι όμως και ο Ρότζερ Γουότερς, που έχει αποχvρήσει από τους Pink Floyd to 1985 και έκτοτε συνεργάζεται περιστασιακά μαζί τους. Το συγκρότημα έντυσε με μουσική την συγκλονιστική ερμηνεία του Χλίβνιουκ στο πατριωτικό ουκρανικό τραγούδι «Ω, το κόκκινο βιβούρνο στο λιβάδι», που γράφτηκε το 1914, κατά την διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου από τον ουκρανό συνθέτη Στέπαν Τσαρνέσκι.

Αναφερόμενος στο νέο τραγούδι ο Ντέιβιντ Γκίλμορ είπε: «Ελπίζω ότι θα λάβει ευρεία υποστήριξη και δημοσιότητα. Θέλουμε να συγκεντρώσουμε πόρους για ανθρωπιστικούς οργανισμούς και να ενισχύσουμε το ηθικό. Θέλουμε να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στην Ουκρανία και με αυτόν τον τρόπο να δείξουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου πιστεύει ότι είναι εντελώς λάθος για μια υπερδύναμη να εισβάλει στην ανεξάρτητη δημοκρατική χώρα που έχει γίνει η Ουκρανία».

Ο τραγουδιστής πρόσθεσε: «Εμείς, όπως τόσοι πολλοί, νιώθουμε την οργή και την απογοήτευση αυτής της άθλιας πράξης, μια ανεξάρτητη, ειρηνική, δημοκρατική χώρα να δέχεται εισβολή και να δολοφονείται ο λαός της από μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου».

Το διάσημο βρετανικό ροκ συγκρότημα για δείξει τη στήριξη του στην Ουκρανία που πλήττεται από τη ρωσική εισβολή, αφαίρεσε όλες τις ηχογραφήσεις του από μουσικές πλατφόρμες στη Ρωσία και στη Λευκορωσία τον περασμένο μήνα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ