Η Γιουβέντους κατέκτησε το 9ο σερί πρωτάθλημα στην Ιταλία

Το ένατο διαδοχικό πρωτάθλημα της Serie A και 36ο της Ιστορίας της εξασφάλισε και μαθηματικά η Γιουβέντους, δύο «στροφές» πριν την ολοκλήρωση της εφετινής αγωνιστικής περιόδου. Η «Μεγάλη Κυρία» επικράτησε την Κυριακη 2-0 της Σαμπντόρια στο Τορίνο, για την 36η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ανοίγει το... δρόμο στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου και τον Μπερναρντέσκι για «γράφει» στο 67 το τελικό σκορ.

Πλέον η Γιουβέντους εξασφάλισε ένα +7 στην κορυφή της κατάταξης από τη δεύτερη Ιντερ, διαφορά που δεν καλύπτεται στις εναπομείνασες αγωνιστικές, ενώ χάρισε στον προπονητή της, Μαουρίτσιο Σάρι, το πρώτο πρωτάθλημα Ιταλίας της καριέρας του.

Ο Ρονάλτο, ο οποίος συμπλήρωσε τα 31 γκολ στην εφετινή Serie Α, είχε συμμετοχή και στο δεύτερο γκολ της Γιουβέντους, όταν το σουτ του στο 67ο λεπτό αποκρούστηκε από τον Αουντέρο, με τον Μπερναρντέσκι να παίρνει το «ριμπάουντ» και να διαμορφώνει το 2-0.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γιουβέντους έγινε η πρώτη ομάδα που πανηγυρίζει εννέα διαδοχικούς τίτλους πρωταθλήτριας στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία).

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ