Για τη δολοφονία του Τζον Κένεντι το νέο τραγούδι του Μπομπ Ντίλαν

Ο διάσημος Αμερικανός τραγουδοποιός και νομπελίστας Μπομπ Ντίλαν κυκλοφόρησε σήμερα ένα ανέκδοτο τραγούδι του, που αναφέρεται στη δολοφονία του προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και είναι διάρκειας 17 λεπτών, ώστε να ανταποκρίνεται στη δυνατότητα μακράς ακρόασης σε τούτη την περίοδο του εγκλεισμού. Είναι το πρώτο πρωτότυπο τραγούδι που κυκλοφορεί ο Ντίλαν την τελευταία οκταετία.

Το κομμάτι με τίτλο «Murder Most Foul» («To πιο αχρείo φονικό») μοιάζει περισσότερο με ποίημα, που απαγγέλλει αργά ο Μπομπ Ντίλαν με τη συνοδεία πιάνου, κρουστών και βιολοντσέλου, παρά με κλασικό τραγούδι με στροφές και ρεφρέν. «Ήταν μία μέρα ζοφερή στο Ντάλας. Νοέμβρης του '63. Μια μέρα που θα μείνει θλιβερά στη μνήμη όλων», ξεκινά η πρώτη στροφή του τραγουδιού.

Ακολουθεί η διήγηση των γεγονότων εκείνης της μέρας, σε συνδυασμό με μία σειρά από σκέψεις για την εποχή εκείνη, με πολλές μεταφυσικές πινελιές, κοντά στα πρότυπα των πρώτων αφηγηματικών και επίκαιρων κομματιών του Ντίλαν, από την περίοδο των τραγουδιών διαμαρτυρίας.

Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του τραγουδιού, που δεν απεκάλυψε πότε συνέλαβε την ιδέα του, ο Ντίλαν ευχαρίστησε μέσω twitter τους θαυμαστές του για την «υποστήριξη και την πίστη τους όλα τα χρόνια». O 78χρονος βάρδος της ροκ μουσικής δεν είχε κυκλοφορήσει κάποιο καινούργιο μουσικό κομμάτι έπειτα από το άλμπουμ «Tempest» του 2012.

Ο Μπομπ Ντίλαν συνεχίζει κανονικά να περιοδεύει δίνοντας συναυλίες. Η μόνη ακύρωση, είναι η συναυλία του τον Απρίλιο στην Ιαπωνία, λόγω του κορονοϊού, όμως προσώρας διατηρείται χωρίς αλλαγές το χρονοδιάγραμμα των υπολοίπων συναυλιών του στη Βόρεια Αμερική, με εκκίνηση τη συναυλία στο Μπεντ του Όρεγκον στις 4 Ιουνίου.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ