Έφυγε από την ζωή ο Ουαλός ρόκερ Σπένσερ Ντέιβις

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο Ουαλός ρόκερ Σπένσερ Ντέιβις, γνωστός στους φίλους της ροκ μουσικής από τις επιτυχίες του «Gimme Some Lovin’» και «I am a Man» με το συγκρότημά του The Spencer Davis Group την δεκαετία του 60. Ο θάνατός επήλθε από πνευμονία χθες (19 Οκτωβρίου), αλλά ανακοινώθηκε σήμερα από τον ατζέντη του Μπομπ Μπερκ.

Γεννημένος στο Σουόνσι της Ουαλίας στις 17 Ιουλίου 1939, άρχισε να ασχολείται με την μουσική, όταν ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ. Επηρεασμένος από την ανθούσα σκηνή του βρετανικού μπλουζ και του σκιφλ, έπαιξε με συγκροτήματα, στα οποία συμμετείχαν ο Μπιλ Γουάιμαν των Rolling Stones και η Κριστίν Πέρφεκτ, μετέπειτα Κριστίν ΜακΒι των Fleetwood Mac.

To 1963 σχημάτισε το συγκρότημα The Spencer Davis Group με τον Στιβ Γουίνγουντ στα κίμπορντς και την κιθάρα, τον αδελφό του Μαφ Γουίνγουντ στο μπάσο και τον Πιτ Γιόρκ στα ντραμς.

Με τον Στιβ Γουίνγουντ στα φωνητικά το συγκρότημα είχε δύο Νο1 στην Μεγάλη Βρετανία με τα τραγούδια «Keep on Running» (1965) και «Somebody Help Me» (1966) και επτά ακόμη τραγούδια στο βρετανικό Τοπ40, προτού ο Στιβ Γουίνγουντ αποχωρήσει από το γκρουπ το 1967 για να σχηματίσει τους Traffic.

Ο Σπένσερ Ντέιβις κυκλοφόρησε αρκετά σόλο άλμπουμ τα επόμενα χρόνια χωρίς να γνωρίσει την επιτυχία της δεκαετίας του 60. Άφησε πίσω του την σύντροφό του Τζουν και τρία ενήλικα παιδιά.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ