Έφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός φωτογράφος Πίτερ Μπίαρντ

Νεκρός βρέθηκε ο εμβληματικός φωτογράφος Πίτερ Μπίαρντ (Peter Beard) σε ηλικία 82 ετών έπειτα από εβδομάδες ερευνών αφού είχε εξαφανιστεί από την οικία του. Ο Μπίαρντ αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και άνοια.

Γεννημένος στις 22 Ιανουαρίου 1938 ο Αμερικανός καλλιτέχνης, φωτογράφος και συγγραφέας έζησε και εργάστηκε στη Νέα Υόρκη και την Κένυα. Λάτρης της άγριας ζωής, αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην μελέτη και φωτογράφιση της αφρικάνικης ζωής. Μετακόμισε στην Αφρική το 1961 και δεν σταμάτησε να πηγαινοέρχεται για πολλές δεκαετίες.

Τον αποκαλούσαν «τελευταίο τυχοδιώκτη» και κατά τη διάρκεια της καριέρας του τράβηξε μερικές από τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες της άγριας ζωής στην Αφρική, συχνά ρισκάροντας την ζωή του για το μαγικό «κλικ», απέναντι από λιοντάρια, ελέφαντες και ρινόκερους - πολύ πριν η ψηφιακή επανάσταση προσφέρει στους νέους φωτογράφους τις ευκολίες της DSLR μηχανής.

Συνεργάστηκε με περιοδικά και έκανε αξέχαστα editorial μόδας στην άγρια φύση, φωτογράφισε μερικά από τα πιο διάσημα πρόσωπα της εποχής, ενώ παράλληλα έζησε και μία υπέροχη ζωή. Ήταν φίλος με την Τζάκι Κένεντι, τον Σαλβαδόρ Νταλί τον Ντέιβιντ Μπάουι, και υπήρξε παντρεμένος με την Σέρυλ Τιέγκς, ένα από τα πρώτα διάσημα μοντέλα στην Αμερική.

Ακούραστος ως τα βαθιά γεράματα, συχνά ξεφάντωνε μέχρι την αυγή ακόμα και στην τελευταία δεκαετία της ζωής του, και οι παρεκτροπές του απασχολούσαν τις στήλες των κουτσομπολίστικων περιοδικών παγκοσμίως.

«Πίτερ Μπίαρντ, κύριος, κοσμικός, καλλιτέχνης, φωτογράφος, Καζανόβας, προφήτης, πλέιμποϊ και λάτρης των ναρκωτικών για προσωπική διασκέδαση, ο τελευταίος τυχοδιώκτης», έγραφε για αυτόν ο Observer ενώ η Evening Standard τον αποκαλούσε έναν «Τζέιμς Ντιν σε ώριμη ηλικία».

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ