Απεβίωσε ο «ήρωας του Μονάχου» Χάρι Γκρεγκ

Ο πρώην τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Βόρειας Ιρλανδίας Χάρι Γκρέγκ, ο ήρωας της αεροπορικής τραγωδίας του Μονάχου το 1958, πέθανε σε ηλικία 87 ετών. Ο Γκρεγκ διέσωσε με θάρρος συμπαίκτες και άλλους επιβάτες μετά από το αεροπορικό δυστύχημα στο οποίο σκοτώθηκαν 23 άνθρωποι.

Όταν εντάχθηκε στην Γιουνάιτεντ τον Δεκέμβριο του 1957 για 23.500 λίρες ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος τερματοφύλακας στον κόσμο και ψηφίστηκε ως ο καλύτερος στο Παγκόσμιο Κύπελλο το επόμενο έτος. Έπαιξε σε 247 αγώνες με τους «μπέμπηδες» του Ματ Μπάσμπι, από το 1957 έως το 1966, κερδίζοντας ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο Αγγλίας. Με την φανέλα της Βόρειας Ιρλανδίας αγωνίστηκε 25 φορές, μεταξύ 1954 και 1963.

Το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Harry Gregg του πρώην τερματοφύλακα ανακοίνωσε ότι πέθανε στο νοσοκομείο Κόσγουειν της Βόρειας Ιρλανδίας: «Ο Χάρι πέθανε ειρηνικά στο νοσοκομείο έχοντας γύρω του την αγαπημένη του οικογένεια. Η οικογένεια του Γκρεγκ θα ήθελε να ευχαριστήσει το ιατρικό προσωπικό του Causeway Hospital για την υπέροχη αφοσίωσή του στον Χάρι κατά τις τελευταίες εβδομάδες του. Για όλους όσους έχουν επικοινωνήσει, επισκέπτονται ή στέλνουν ευχές θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την αγάπη και το σεβασμό που δείχνεται στο Χάρι και την οικογένεια. Λεπτομέρειες σχετικά με την ταφή του θα εκδοθούν τις επόμενες ημέρες και θα ζητούσαμε την τήρηση της ιδιωτικής ζωής της οικογένειας σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Ποτέ να μην ξεχάσουμε!»

Λιγότερο από τρεις μήνες μετά το ντεμπούτο του στο Ολντ Τράφορντ, ο Γκρεγκ και οι συμπαίκτες του επέστρεφαν από το Βελιγράδι, όπου είχαν αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα για το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης. Σταμάτησαν για ανεφοδιασμό στο Μόναχο. Ήταν 6 Φεβρουαρίου 1958, όταν το αεροπλάνο τους συνετρίβη,. Ανάμεσα σε εκείνους που σκοτώθηκαν ήταν οκτώ παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ