Αντιπαράθεση Προέδρου της Βουλής - ΣΥΡΙΖΑ για Τζανακόπουλο και Πολάκη

Η απόφαση της εξαίρεσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από την Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης (Προανακριτικής) για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, προκάλεσε την αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου της Βουλής και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απαντώντας στην επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, που χαρακτήριζε την εξαίρεση Τζανακόπουλου - Πολάκη «ευθέως παράνομη» και τον καλούσε να λειτουργήσει «ως πρόεδρος όχι μόνο της πλειοψηφίας, αλλά όλης της Εθνικής Αντιπροσωπείας», ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας σημειώνει ότι ήταν σύννομη η εξαίρεση των δύο βουλευτών από την Επιτροπή. «Επισημαίνω και πάλι επ' αυτού ότι η Ολομέλεια αποφάσισε τη συγκρότηση της επιτροπής, όχι όμως και τη σύνθεσή της, όπως και ότι η επιτροπή, εξαιρώντας δύο μέλη της, αποφάσισε επί της νομιμότητας της σύνθεσης της, και όχι της συγκρότησης της. Επομένως, δεν είναι κατανοητό κατά τι παραβιάστηκε η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής από την απόφαση της επιτροπής περί της εξαίρεσης δύο μελών της», αναφέρει μεταξύ άλλων στην απαντητική του επιστολή ο πρόεδρος της Βουλής. Με δεύτερη επιστολή του ο κ. Τασούλας ζητάει από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στον ορισμό δύο νέων μελών στην Επιτροπή.

«Ο πρόεδρος της Βουλής δυστυχώς σήμερα επέλεξε να λειτουργήσει ως πρόεδρος της πλειοψηφίας και όχι ως πρόεδρος του συνόλου της Εθνικής Αντιπροσωπείας» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στις επιστολές Κώστα Τασούλα προς τον Αλέξη Τσίπρα. Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της Βουλής «αντί να αποκαταστήσει τη κοινοβουλευτική τάξη, επιλέγει να ευθυγραμμισθεί με μια καταφανώς παράνομη απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής, που παραβιάζει και το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Ελπίζουμε να έχει συνυπολογίσει τις θεσμικές και πολιτικές συνέπειες της επιλογής του».

Η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης δεν θα συνεδριάσει την προσεχή Τρίτη, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, προκειμένου να δοθεί η προβλεπόμενη προθεσμία των τριών ημερών στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ορίσει τους αντικαταστάτες του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη. Το πιθανότερο είναι η επιτροπή να συνεδριάσει την Πέμπτη.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ