Αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το 2021

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο έλαβε και επίσημη υπόσταση μετά την ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που «υπέγραψε» τη μετάθεση της διοργάνωσης σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Είχε προηγηθεί η τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, στην οποία συμφωνήθηκε ότι οι Αγώνες του Τόκιο πρέπει να αναβληθούν και να μεταφερθούν το καλοκαίρι του 2021, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες και με βάση τις πληροφορίες που παρείχε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο πρόεδρος της ΔΟΕ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Αγώνες του Τόκιο πρέπει να αναπρογραμματιστούν σε ημερομηνία πέραν του 2020 αλλά όχι αργότερα από το καλοκαίρι του 2021» αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΟΕ, ενώ την αναβολή είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο Άμπε.

Να σημειωθεί ότι η ονομασία της διοργάνωσης διατηρείται ως είχε, δηλαδή Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020. «Συμφωνήθηκε ότι η Ολυμπιακή φλόγα θα παραμείνει στην Ιαπωνία και συμφωνήθηκε επίσης ότι οι Αγώνες θα κρατήσουν το όνομα Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Οι πιέσεις προς τη ΔΟΕ και τον Μπαχ είχαν γίνει ασφυκτικές τις τελευταίες ημέρες, ενώ μεγάλες δυνάμεις του παγκόσμιου αθλητισμού, όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία, είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα συμμετείχαν αν η διοργάνωση λάμβανε χώρα το φετινό καλοκαίρι.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ