34 χρόνια από το «γκολ του αιώνα» και «το χέρι του Θεού»

Τριάντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από την ημέρα που σημειώθηκαν δύο γκολ, τα οποία βρίσκονται σίγουρα, ανάμεσα σε εκείνα που συζητήθηκαν περισσότερο στην Ιστορία του ποδοσφαίρου.

Σαν σήμερα, στις 22 Ιουνίου 1986, ο Ντιέγκο Αράντο Μαραντόνα σημείωσε «το γκολ του Θεού» και «το γκολ του αιώνα» ενάντια στην Αγγλία, στην προημιτελική φάση του Μουντιάλ στο Μεξικό.

Με το πρώτο, άνοιξε το σκορ στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα με το χέρι. Ήταν το έκτο λεπτό της επανάληψης, όταν σε επέλαση και σέντρα του Βαλντάνο, ο Αργεντινός ύψωσε το χέρι του, νίκησε τον Σίλτον και έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα, χωρίς να σημειώσει την παράβαση ο Τυνήσιος διαιτητής Μπιν Νασέρ. Ένα γκολ που έμεινε στην Ιστορία ως «το χέρι του Θεού».

Το δεύτερο γκολ, ο Μαραντόνα το σημείωσε, όταν ξεκινώντας από τη μεσαία γραμμή, πέρασε όποιον παίκτη μπήκε μπροστά του, έφτασε στη περιοχή και σκόραρε.

Ηταν ένα αξέχαστο παιχνίδι, που δίχως άλλο θα μείνει στην Ιστορία γιαυτά τα δύο γκολ. Μία νίκη (2-1 το τελικό αποτέλεσμα, για τους Αγγλους σκόραρε ο Λίνεκερ), που για τους Αργεντινούς σήμαινε μια εκδίκηση ενάντια στην Αγγλία μετά τον πόλεμο κατά της κατοχής των Νήσων Φώκλαντ, που κερδήθηκε από τους Βρετανούς.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ