Γκι Λαρός

Γκι Λαρός (1921 – 1989)
Γκι Λαρός (1921 – 1989)

Ο Γκι Λαρός (Guy Laroche) ήταν γάλλος σχεδιαστής μόδας και ιδρυτής της ομώνυμης φίρμας ενδυμάτων και καλλυντικών. Κέρδισε μία θέση στην ιστορία της μόδας για τη δημιουργία κομψών ενδυμάτων σε τιμές μη απαγορευτικές για το μέσο βαλάντιο.

Ο Γκι Λαρός γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου 1921 στην πόλη Λα Ροσέλ της δυτικής Γαλλίας. Από τα νεανικά του χρόνια εργάστηκε σε πιλοποιείο και το 1949 αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα του. Μαθήτευσε κοντά στον ελληνογάλλο μόδιστρο Γιάννη Ντεσσέ (Jean Dessès) και σπούδασε τις τεχνικές της παραγωγής και του μάρκετινγκ το 1955 στη Νέα Υόρκη

Ο Γκι Λαρός σε επίδειξη μόδας το 1957 στο ΠαρίσιΤο 1957 πραγματοποίησε την πρώτη του επίδειξη στο Παρίσι και τέσσερα χρόνια αργότερα άνοιξε την πρώτη του μπουτίκ με έτοιμα ενδύματα. Στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 η φίρμα «Guy Laroche» διέθετε 250 μπουτίκ παγκοσμίως.

Από τα μέσα της δεκαετίας του ‘60 άρχισε να σχεδιάζει ανδρικά ενδύματα και το 1966 λάνσαρε την πρώτη του επιτυχημένη κολόνια με την ονομασία «Fidj». Τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν και άλλα επιτυχημένα αρώματα, όπως τα «Drakkar» (1972), «Clandestine» (1986) και «Horizon» (1993).

Από τη δεκαετία του ‘70, ο Γκι Λαρός σταμάτησε προσωπικά να σχεδιάζει έτοιμα ρούχα και επικεντρώθηκε στην υψηλή ραπτική. Τα ζωηρά χρώματα, οι κομψοί χρωματικοί συνδυασμοί και οι βυθισμένες λαιμοκόψεις ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά της ραπτικής του.

Σε αντίθεση με το υπεροπτικό ύφος των περισσότερων γνωστών γάλλων μόδιστρων, ο Γκι Λαρός ήταν ένας σεμνός κι ευγενικός άνθρωπος. Τιμήθηκε με πλήθος βραβείων και το 1987 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Ιππότη του Τάγματος της Τιμής από τον τότε πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Μιτεράν.

Ο Γκι Λαρός πέθανε στο Παρίσι στις 17 Φεβρουαρίου 1989, σε ηλικία 67 ετών.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ