Αμάλια Ερνάντες

Αμάλια Ερνάντες (1917 – 2000)
Αμάλια Ερνάντες (1917 – 2000)

Η μεξικανίδα Αμάλια Ερνάντες (Amalia Hernández ) υπήρξε διακεκριμένη χορεύτρια, χορογράφος και παιδαγωγός που ειδικεύτηκε στη μελέτη των μεξικάνικων χορών και του μεξικάνικου φολκλόρ.

Γεννήθηκε στην Πόλη του Μεξικού στις 19 Σεπτεμβρίου 1917 και καταγόταν από πλούσια οικογένεια. Ο πατέρας της Λαμπέρτο Ερνάντες ήταν επιχειρηματίας, στρατιωτικός και πολιτικός και ενθάρρυνε τις καλλιτεχνικές ανησυχίες της κόρης του.

Η Αμάλια Ερνάντες σπούδασε στην Εθνική Σχολή Χορού του Μεξικού και ειδικεύτηκε στη μελέτη τών μεξικάνικων χορών και του φολκλόρ της πατρίδας της. Έγινε καθηγήτρια στο Εθνικό Ινστιτούτο Καλών Τεχνών, αλλά άφησε αυτήν τη θέση για να δημιουργήσει μια χορευτική ομάδα με την ονομασία «Ballet Folklorico de Mexico» («Φολκλορικό Μπαλέτο του Μεξικού», η οποία εμπνεύστηκε από την πλούσια μεξικάνικη παράδοση.

Με το μπαλέτο της περιόδευε συχνά σε όλο τον κόσμο γνωρίζοντας την καταξίωση τόσο από το κοινό όσο και από τους ομοτέχνους της.

Η Αμάλια Ερνάντες πέθανε στις 5 Νοεμβρίου 2000 στην Πόλη του Μεξικού, σε ηλικία 83 ετών. To χορευτικό της συγκρότημα συνεχίζει την καλλιτεχνική του δράση έως τις μέρες μας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ