Αλέκα Κατσέλη
1917 – 1994

Εργογραφία

Φιλμογραφία

  • Η λύκαινα (1951)
  • Έτσι έσβησε η ζωή μου (1952)
  • Ζαΐρα (1952)
  • Οι ουρανοί είναι δικοί μας (1953)
  • Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (1955)
  • Αρπαγή της Περσεφόνης (1956)
  • Ταξείδι με τον έρωτα (1959)
  • Ποτέ την Κυριακή (1960)
  • Ηλέκτρα (1962)
  • Οι εχθροί (1965)
  • Θέλω να ζήσω στον ήλιο (1966)
  • Ο Ψαρόγιαννος (1966)
  • Ο ανακατωσούρας (1967)
  • Επιστροφή της Μήδειας (1968)
  • Σουλιώτες (1972)
  • Κραυγή γυναικών (1978)

Τηλεοπτικές σειρές

  • Κεκλεισμένων των θυρών (1972, ΕΙΡΤ)
  • Εν τούτω νίκα (1973, ΥΕΝΕΔ)
  • Ο βασιλιάς και το άγαλμα (1975, ΥΕΝΕΔ)
  • Περίπλους (1975, ΥΕΝΕΔ)
  • Πράσινα στάχυα (1976, ΥΕΝΕΔ)
  • Μάνα (1981, ΕΡΤ)
  • Στον αργαλειό του φεγγαριού (1985, ΕΡΤ2)
  • Μαύρη χρυσαλλίδα (1990, ΕΤ1)