Νίκος Φέρμας
1905 – 1972

Εργογραφία

Φιλμογραφία

  • Οι Γερμανοί ξανάρχονται (1948)
  • Χαμένοι άγγελοι (1948)
  • Ο γρουσούζης (1952)
  • Μπροστά στο θεό (1953)
  • Ο Κοκοβιός πρωτευουσιάνος (1953)
  • Το ξυπόλητο τάγμα (1953)
  • Το σωφεράκι (1953)
  • Θανασάκης ο πολιτευόμενος (1954)
  • Χαρούμενο ξεκίνημα (1954)
  • Ιστορία μιας κάλπικης λίρας (1955)
  • Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο (1955)
  • Στέλλα (1955)
  • Η άγνωστος (1956)
  • Η καφετζού (1956)
  • Το κορίτσι με τα μαύρα (1956)
  • Αλλού το όνειρο κι αλλού το θαύμα (1957)
  • Λατέρνα φτώχεια και γαρύφαλλο (1957)
  • Ο Φανούρης και το σόι του (1957)
  • Τα μαναβάκια (1957)
  • Τρεις ντεντέκτιβς (1957)
  • Ένας ήρωας με παντούφλες (1958)
  • Η κυρά μας η μαμή (1958)
  • Η λίμνη των πόθων (1958)
  • Μια ζωή την έχουμε! (1958)
  • Μια λατέρνα μια ζωή (1958)
  • Ο λεφτάς (1958)
  • Το τελευταίο ψέμα (1958)
  • Ένας βλάκας και μισός (1959)
  • Έρωτας... με δόσεις (1959)
  • Ανθισμένη αμυγδαλιά (1959)
  • Διακοπές στην Κολοπετινίτσα (1959)
  • Δράκουλας & Σία (1959)
  • Ζάλογγο: Το κάστρο της λευτεριάς (1959)
  • Καραγκιόζης, ο αδικημένος της ζωής (1959)
  • Να ζήσουν τα φτωχόπαιδα (1959)
  • Ο Θύμιος τάκανε θάλασσα (1959)
  • Ο θησαυρός του μακαρίτη (1959)
  • Σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός (1959)
  • Φτώχεια και αριστοκρατία (1959)
  • Ποτέ την Κυριακή(1960)
  • Η κυρία δήμαρχος (1960)
  • Κορίτσια της Αθήνας (1960)
  • Μήτρος και Μητρούσης στην Αθήνα (1960)
  • Ο Θύμιος τάχει 400 (1960)
  • Τα ντερβισόπαιδα (1960)
  • Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος (1960)
  • Τρεις κούκλες κι' εγώ! (1960)
  • Αλίμονο στους νέους (1961)
  • Η Λίζα και η άλλη (1961)
  • Καπετάνιος για κλάματα (1961)
  • Λάθος στον έρωτα (1961)
  • Παιδί της πιάτσας (1961)
  • Γαμπρός για κλάματα (1962)
  • Η Αθήνα τη νύχτα (1962)
  • Λαφίνα (1962)
  • Ο Μιχαλιός του 14ου συντάγματος (1962)
  • Ο ταξιτζής (1962)
  • Οι γυναίκες θέλουν ξύλο (1962)
  • Πονεμένη μητέρα (1962)
  • Ένας βλάκας... με πατέντα! (1963)
  • Όσα κρύβει η νύχτα (1963)
  • Ανήσυχα νιάτα (1963)
  • Εμείς τα μπατιράκια (1963)
  • Ζητείται τίμιος (1963)
  • Ο Θύμιος στη χώρα του στριπτίζ (1963)
  • Ο Καζανόβας (1963)
  • Ο ανηψιός μου ο Μανόλης (1963)
  • Ο κος πτέραρχος (1963)
  • Ο ταυρομάχος προχωρεί (1963)
  • Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963)
  • Της κακομοίρας (1963)
  • Το τεμπελόσκυλο (1963)
  • Ένας ζόρικος δεκανέας (1964)
  • Ότι θέλει ο λαός (1964)
  • Αν έχεις τύχη... (1964)
  • Είναι μεγάλος ο καημός (1964)
  • Η χαρτοπαίχτρα (1964)
  • Λόλα (1964)
  • Ο ζητιάνος μιας αγάπης (1964)
  • Ο θαλασσόλυκος (1964)
  • Ο καταφερτζής (1964)
  • Ο λαγοπόδαρος (1964)
  • Ο παράς και ο φουκαράς (1964)
  • Οι φτωχοδιάβολοι (1964)
  • Το δόλωμα (1964)
  • Όταν σημάνουν οι καμπάνες (1965)
  • Δεν μπορούν να μας χωρίσουν (1965)
  • Είναι ένας... τρελλός τρελλός τρελλός Βέγγος (1965)
  • Η ζωή μου ανήκει σε σένα (1965)
  • Καρδιά μου πάψε να πονάς (1965)
  • Κατάρα με δέρνει βαριά (1965)
  • Ξαναγύρισε κοντά μου (1965)
  • Οι καταφρονεμένοι (1965)
  • Πρέπει να ζήσεις αγάπη μου (1965)
  • Προδομένη (1965)
  • Ρημαγμένο σπίτι (1965)
  • Το βλακόμουτρο (1965)
  • Χωρισμός (1965)
  • Μια σφαίρα στην καρδιά (1966)
  • Αγάπη που δε σβήνει ο χρόνος (1966)
  • Αρτίστα (1966)
  • Αχάριστη (1966)
  • Διπλοπεννιές (1966)
  • Είμαι μάνα και πονώ (1966)
  • Η βουλευτίνα (1966)
  • Κάποια μάννα αναστενάζει (1966)
  • Κατηγορώ την κοινωνία (1966)
  • Κούνια που σε κούναγε (1966)
  • Μην αδικήσεις ορφανή (1966)
  • Ο Μελέτης στην άμεσο δράση (1966)
  • Ο εξυπνάκιας (1966)
  • Ο μπαμπάς μου ο τέντι μπόις (1966)
  • Ο παπατρέχας (1966)
  • Ο παρθένος (1966)
  • Ο τετραπέρατος (1966)
  • Οι στιγματισμένοι (1966)
  • Ούτε μιλάει ούτε λαλάει (1966)
  • Σκλάβοι της μοίρας (1966)
  • Το κορίτσι με τα βουρκωμένα μάτια (1966)
  • Φως, νερό, τηλέφωνο, οικόπεδα με δόσεις (1966)
  • Βίβα Ρένα (1967)
  • Βοήθεια! Ο Βέγγος φανερός πράκτωρ "000" (1967)
  • Καλώς ήλθε το δολλάριο (1967)
  • Νόμος της ζωής (1967)
  • Ο κόσμος τρελλάθηκε (1967)
  • Ο μεθύστακας του λιμανιού (1967)
  • Ο πουλημένος άνθρωπος (1967)
  • Ο προδότης (1967)
  • Οι θαλασσιές οι χάντρες (1967)
  • Πράκτωρ Κίτσος καλεί Γαστούνη (1967)
  • Σήκω χόρεψε συρτάκι (1967)
  • Σαπίλα και αριστοκρατία (1967)
  • Τα δολλάρια της Ασπασίας (1967)
  • Αφροδίτη το κορίτσι που πόνεσε (1968)
  • Ο μαχαραγιάς (1968)
  • Ο παληάτσος (1968)
  • Ο πεθερόπληκτος (1968)
  • Ο τυχεράκιας (1968)
  • Περιφρονημένη αγάπη (1968)
  • Τόσα όνειρα στους δρόμους (1968)
  • Αλτ και σ' έφαγα (1969)
  • Κακός ψυχρός κι ανάποδος (1969)
  • Ξύπνα κορόιδο (1969)
  • Φοβάται ο Γιάννης το θεριό (1969)
  • Ένα μπουζούκι αλλιώτικο από τ' άλλα (1970)
  • Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήση (1970)
  • Ένας υπέροχος άνθρωπος (1971)
  • Αεροσυνοδός (1971)
  • Γράμμος (1971)
  • Θύμιος εναντίον Τσίτσιου (1971)
  • Ο Μανωλιός ξαναχτυπά (1971)
  • Ο Μανωλιός στην Ευρώπη (1971)
  • Πουλημένες παρθένες (1972)

Τηλεοπτικές εμφανίσεις

  • Εικοσιτετράωρο ενός παλιατζή (1972, ΕΙΡΤ)