Οσία Ελισάβετ

Χριστιανή, που διακρίθηκε για το κατηχητικό και φιλανθρωπικό της έργο. Η Εκκλησία, αναγνωρίζοντας την προσφορά της, την κατέταξε στη χορεία των Οσίων. Η μνήμη της τιμάται στις 24 Απριλίου και την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι και όσες φέρουν τα ονόματα Ελισάβετ, Ζεμπέτης και Ζαμπέτα.

Η Ελισάβετ καταγόταν από τη Θράκη κι έζησε τον 5ο αιώνα. Η γέννησή της είχε προφητευθεί από άγγελο Κυρίου, ο οποίος αποκάλυψε στη μητέρα της ότι θα γεννήσει κόρη, η οποία θα διακριθεί για το χριστιανικό της έργο. Και πράγματι, από μικρή ηλικία η Ελισάβετ διακρίθηκε στη διακονία των πτωχών και πασχόντων συνανθρώπων της. Με διάφορους τρόπους προσπαθούσε να πείσει τους πλούσιους να συνεισφέρουν στην παρηγοριά των αδυνάτων, ενώ εκείνη δίδασκε, μόρφωνε και κατηχούσε δωρεάν τα παιδιά τους. Έζησε όλη της τη ζωή παρηγορώντας στενοχωρημένους και θλιβομένους και κοιμήθηκε ειρηνικά.

Απολυτίκιο

Μητρικών εκ λαγόνων Χριστὸν ηγάπησας, ώσπερ βλαστὸς Ελισάβετ δικαιοσύνης τερπνός, και τοις ίχνεσιν αυτοῦ ακολουθήσασα, των αιωνίων αγαθών, γεωργείς τας απαρχάς, αμέμπτω σου πολιτεία, θαυματουργούσα θεόφρον, πρὸς σωτηρίαν τῶν ψυχών ημών.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ