Ζώρας Τσάπελης
1921 – 2002

Εργογραφία

Εμφανίσεις στο Εθνικό Θέατρο

  • Ο επιθεωρητής (1945) | Λιουλιούκωφ
  • Η Αρλεζιάνα (1945) | Μπαλέττο
  • Οι μνηστήρες του θρόνου (1945) | Αξιωματούχος
  • Στο γέρμα του χειμώνα (1945) | Χέρμαν
  • Η γη είναι σφαίρα (1946) | Δ΄ Παιδί
  • Ιβάνωφ (1966) | Λιέπεντεφ Πάβελ Κυρίλλιτς
  • Η συναναστροφή (1967) | Μιχάλης
  • Μάκβεθ (1967) | Ντόνκαν
  • Ερρίκος Δ΄ (1967) | Βαρώνος Τίτο Μπελγκρέντι
  • Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις (1967) | Βάλτερ
  • Καινούργια ζωή (1968) | Κελτίνης, καθηγητής
  • Ο βυσσινόκηπος (1969) | Γκάγιεφ, αδελφός της Αντρέγιεβνας
  • Η νεκρή βασίλισσα (1969) | Έγκας Κοέλιο, πρωθυπουργός
  • Η Τρισεύγενη (1969) | Δεντρογαλής
  • Η βεντάλια της λαίδης Oυίντερμηρ (1970) | Λόρδος ΟυίντερμηρΜαρία Στούαρτ (1970) | Βαρώνος Μπέρλι
  • Ιερός λόχος (1971) | Αλέξανδρος Υψηλάντης
  • Το ξύπνημα της νιότης (1971) | Ένας μυστηριώδης κύριος
  • Οι γίγαντες του βουνού (1972) | Κρόμο, ο καρατερίστας του θιάσου
  • Ο αλχημιστής (1972) | Ξουράφης, αλχημιστής
  • Η ζωή του Γαλιλαίου (1973) | Ο Καρδινάλιος Ιεροεξεταστής
  • Όπως σας αρέσει (1973) | Φρειδερίκος, αδελφός του
  • Καμίνο Ρεάλ (1974) | Ιάκωβος Καζανόβας
  • Άλκηστις - Κύκλωψ (1974) | Θάνατος
  • Ο θάνατος του Δαντών (1974) | Ερώ Σεσέλ
  • Η ζωή που σου έχω δώσει (1975) | Ντον Τζιώρτζιο
  • Βάκχαι (1975) | Τειρεσίας
  • Δωδέκατη νύχτα (1975) | Μαλβόλιο, επιστάτης της Ολίβιας
  • Στη φωλιά του κούκου (1976) | Ντέηλ Χάρτινγκ
  • Βάκχες (1976) | ΤειρεσίαςΚαποδίστριας (1976) | Μακρυγιάννης
  • Δύσκολη ισορροπία (1977) | Χάρρυ
  • Ικέτιδες (1977) | Πελασγός
  • Ο υπάλληλος (1977) | Στεφανάκης
  • Βασιλιάς Ληρ (1978) | Κόντες του Γκλόστερ
  • Φοίνισσες (1978) | Τειρεσίας
  • Αυτοκράτωρ Μιχαήλ (1978) | Δομέστικος
  • Όρνιθες (1979) | Έποψ
  • Η έξωση (1980) | Κίμων
  • Το όνομα - Το δικαστήριο (1981) | Ζήσης | Πρόεδρος
  • Οιδίπους τύραννος (1981) | Τειρεσίας
  • Το ταξίδι - Τα χειρόγραφα - Οι αρσενικοί - Το θαύμα (1981) | Εκείνος
  • Καζιμίρ και Καρολίνα (1981) | Σπέερ
  • Άντρας ίσον άντρας (1982) | Ιερέας Ουάνγκ
  • Οθέλλος (1982) | Βραβάντιος

Φιλμογραφία

  • Αδούλωτοι σκλάβοι (1946)
  • Ιστορία μιας κάλπικης λίρας (1955)
  • Αμαρυλλίς, το κορίτσι της αγάπης (1959)
  • Ο Αλή πασάς και η κυρα - Φροσύνη (1959)
  • Αμόκ (1963)
  • Ζήλεια (1963)
  • Κοινωνία ώρα μηδέν (1966)
  • Με τη λάμψη στα μάτια (1966)
  • Εκείνος κι εκείνη (1967)
  • Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)
  • Ο Λαμπίρης εναντίον των παρανόμων (1967)
  • Το παρελθόν μιας γυναίκας (1968)
  • Όταν η πόλις πεθαίνει (1969)
  • Δραπέτες του Μπούλκες (1969)
  • Η λεωφόρος της προδοσίας (1969)
  • Πανικός (1969)
  • Το κορίτσι του 17 (1969)
  • Το λεβεντόπαιδο (1969)
  • Ακόμα μια φορά πριν ξεψυχήσω (1970)
  • Εν ονόματι του νόμου (1970)
  • Ο μεγάλος ένοχος (1970)
  • Ορατότης μηδέν (1970)
  • Έσχατη προδοσία (1971)
  • Αυτοί που ξέχασαν τον όρκο τους (1971)
  • Επιχείρησις Κράιπε ο τάφος του Γ' Ράιχ (1971)
  • Ο δρόμος των ηρώων (1971)
  • Έρωτας και προδοσία (1972)
  • Οι απάνθρωποι (1972)
  • Οι εκβιασταί (1972)
  • Θέμα συνειδήσεως (1973)
  • Οι γενναίοι πεθαίνουν δυο φορές (1973)
  • Η δίκη των δικαστών (1974)
  • Σατανάδες στα σχολεία (1982)
  • Αγόρια στην πορνεία (1985)

Τηλεοπτικές εμφανίσεις

  • Μικρές αγγελίες (1985, ΕΡΤ2)