Ζώρας Τσάπελης —  Εργογραφία

Εμφανίσεις στο Εθνικό Θέατρο

  • Ο επιθεωρητής (1945) | Λιουλιούκωφ
  • Η Αρλεζιάνα (1945) | Μπαλέττο
  • Οι μνηστήρες του θρόνου (1945) | Αξιωματούχος
  • Στο γέρμα του χειμώνα (1945) | Χέρμαν
  • Η γη είναι σφαίρα (1946) | Δ Παιδί
  • Ιβάνωφ (1966) | Λιέπεντεφ Πάβελ Κυρίλλιτς
  • Η συναναστροφή (1967) | Μιχάλης
  • Μάκβεθ (1967) | Ντόνκαν
  • Ερρίκος Δ (1967) | Βαρώνος Τίτο Μπελγκρέντι
  • Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις (1967) | Βάλτερ
  • Καινούργια ζωή (1968) | Κελτίνης, καθηγητής
  • Ο βυσσινόκηπος (1969) | Γκάγιεφ, αδελφός της Αντρέγιεβνας
  • Η νεκρή βασίλισσα (1969) | Έγκας Κοέλιο, πρωθυπουργός
  • Η Τρισεύγενη (1969) | Δεντρογαλής
  • Η βεντάλια της λαίδης Oυίντερμηρ (1970) | Λόρδος ΟυίντερμηρΜαρία Στούαρτ (1970) | Βαρώνος Μπέρλι
  • Ιερός λόχος (1971) | Αλέξανδρος Υψηλάντης
  • Το ξύπνημα της νιότης (1971) | Ένας μυστηριώδης κύριος
  • Οι γίγαντες του βουνού (1972) | Κρόμο, ο καρατερίστας του θιάσου
  • Ο αλχημιστής (1972) | Ξουράφης, αλχημιστής
  • Η ζωή του Γαλιλαίου (1973) | Ο Καρδινάλιος Ιεροεξεταστής
  • Όπως σας αρέσει (1973) | Φρειδερίκος, αδελφός του
  • Καμίνο Ρεάλ (1974) | Ιάκωβος Καζανόβας
  • Άλκηστις - Κύκλωψ (1974) | Θάνατος
  • Ο θάνατος του Δαντών (1974) | Ερώ Σεσέλ
  • Η ζωή που σου έχω δώσει (1975) | Ντον Τζιώρτζιο
  • Βάκχαι (1975) | Τειρεσίας
  • Δωδέκατη νύχτα (1975) | Μαλβόλιο, επιστάτης της Ολίβιας
  • Στη φωλιά του κούκου (1976) | Ντέηλ Χάρτινγκ
  • Βάκχες (1976) | ΤειρεσίαςΚαποδίστριας (1976) | Μακρυγιάννης
  • Δύσκολη ισορροπία (1977) | Χάρρυ
  • Ικέτιδες (1977) | Πελασγός
  • Ο υπάλληλος (1977) | Στεφανάκης
  • Βασιλιάς Ληρ (1978) | Κόντες του Γκλόστερ
  • Φοίνισσες (1978) | Τειρεσίας
  • Αυτοκράτωρ Μιχαήλ (1978) | Δομέστικος
  • Όρνιθες (1979) | Έποψ
  • Η έξωση (1980) | Κίμων
  • Το όνομα - Το δικαστήριο (1981) | Ζήσης | Πρόεδρος
  • Οιδίπους τύραννος (1981) | Τειρεσίας
  • Το ταξίδι - Τα χειρόγραφα - Οι αρσενικοί - Το θαύμα (1981) | Εκείνος
  • Καζιμίρ και Καρολίνα (1981) | Σπέερ
  • Άντρας ίσον άντρας (1982) | Ιερέας Ουάνγκ
  • Οθέλλος (1982) | Βραβάντιος

Φιλμογραφία

  • Αδούλωτοι σκλάβοι (1946)
  • Ιστορία μιας κάλπικης λίρας (1955)
  • Αμαρυλλίς, το κορίτσι της αγάπης (1959)
  • Ο Αλή πασάς και η κυρα - Φροσύνη (1959)
  • Αμόκ (1963)
  • Ζήλεια (1963)
  • Κοινωνία ώρα μηδέν (1966)
  • Με τη λάμψη στα μάτια (1966)
  • Εκείνος κι εκείνη (1967)
  • Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)
  • Ο Λαμπίρης εναντίον των παρανόμων (1967)
  • Το παρελθόν μιας γυναίκας (1968)
  • Όταν η πόλις πεθαίνει (1969)
  • Δραπέτες του Μπούλκες (1969)
  • Η λεωφόρος της προδοσίας (1969)
  • Πανικός (1969)
  • Το κορίτσι του 17 (1969)
  • Το λεβεντόπαιδο (1969)
  • Ακόμα μια φορά πριν ξεψυχήσω (1970)
  • Εν ονόματι του νόμου (1970)
  • Ο μεγάλος ένοχος (1970)
  • Ορατότης μηδέν (1970)
  • Έσχατη προδοσία (1971)
  • Αυτοί που ξέχασαν τον όρκο τους (1971)
  • Επιχείρησις Κράιπε ο τάφος του Γ' Ράιχ (1971)
  • Ο δρόμος των ηρώων (1971)
  • Έρωτας και προδοσία (1972)
  • Οι απάνθρωποι (1972)
  • Οι εκβιασταί (1972)
  • Θέμα συνειδήσεως (1973)
  • Οι γενναίοι πεθαίνουν δυο φορές (1973)
  • Η δίκη των δικαστών (1974)
  • Σατανάδες στα σχολεία (1982)
  • Αγόρια στην πορνεία (1985)

Τηλεοπτικές εμφανίσεις

  • Μικρές αγγελίες (1985, ΕΡΤ2)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 3 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ