Η πτώση Α.Τ.Ι.Α. στο Ρόσγουελ το 1947 και οι θεωρίες συνομωσίας

Η συντριβή ενός ιπτάμενου αντικειμένου σ’ ένα ράντσο κοντά στο Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού, στις 3 Ιουλίου 1947, προκαλεί μέχρι και σήμερα θεωρίες συνωμοσίας. Η επίσημη εκδοχή της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας έκανε λόγο για μετεωρολογικό μπαλόνι, αν και στην αρχή μιλούσε για ιπτάμενο δίσκο.

Ήταν το πρωί της 3ης Ιουλίου 1947, όταν ο Γουίλιαμ Μπρέιζελ ξεκίνησε καβάλα στο άλογό του να ελέγξει την ασφάλεια των κοπαδιών ενός αχανούς ράντσου, του οποίου ήταν επιστάτης, στο Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού, ύστερα από μία δύσκολη νύχτα, με έντονη βροχόπτωση και θυελλώδεις ανέμους. Καθώς ίππευε αμέριμνος, βρέθηκε ξαφνικά μπροστά στα συντρίμμια ενός αγνώστου ιπτάμενου αντικειμένου.

Θέλοντας να μοιραστεί την ανακάλυψή του, πήρε ένα κομμάτι από τα συντρίμμια και το έδειξε σ’ ένα φίλο του. Αφού αποφάσισαν ότι το εύρημα μπορεί να αφορά κάποιο κυβερνητικό πρόγραμμα ή να πρόκειται για ΑΤΙΑ (UFO), απευθύνθηκαν στον σερίφη Τζορτζ Γουίλκοξ.

Ιπτάμενος δίσκος;

Αξιωματικοί της πολεμικής αεροπορίας εξετάζουν τα συντρίμμιαΟ σερίφης, ως όφειλε, ανέφερε το περιστατικό στην πλησιέστερη αεροπορική αρχή, που ήταν το 509ο Σμήνος Βομβαρδισμού. Αμέσως η περιοχή σφραγίστηκε από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και τα συντρίμμια απομακρύνθηκαν.

Στις 8 Ιουλίου 1947, η ανωτέρω μονάδα εξέδωσε ανακοίνωσή, στην οποία ανέφερε ότι τα συντρίμμια προέρχονταν από ιπτάμενο δίσκο. Την επόμενη ημέρα,όμως, η αμερικανική κυβέρνηση απέσυρε την ανακοίνωση αυτή και με νεώτερη ανακοίνωση ανέφερε ότι επρόκειτο απλά για τα συντρίμμια ενός μετεωρολογικού μπαλονιού.

Το συμβάν σχεδόν ξεχάστηκε μέχρι τη δεκαετία του ‘70, όταν το επανέφεραν στο προσκήνιο με βιβλία τους συγγραφείς που εντάσσονται στο κλίμα της Ουφολογίας. Άρχισαν να κυκλοφορούν παράξενες ιστορίες για το περιστατικό του Ρόσγουελ, με διηγήσεις εκατοντάδων αυτοπτών μαρτύρων, ενώ είναι επιβεβαιωμένο ότι οι πραγματικοί αυτόπτες μάρτυρες ήταν ελάχιστοι.

Ρόσγουελ: Οι κυριότερες θεωρίες συνωμοσίας

Οι κυριότερες θεωρίες συνωμοσίας για το περιστατικό του Ρόσγουελ συνοψίζονται στις παρακάτω:

Τα συντρίμμια προέρχονταν από ιπτάμενο δίσκο και η κυβέρνηση κάλυψε το γεγονός για να μη αποκαλυφθεί η τεχνολογική της γύμνια, σε σχέση με την τεχνολογική πρωτοπορία των εξωγήινων. Μάλιστα, ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος Χάρι Τρούμαν επισκέφθηκε την περιοχή και διέταξε να εξαφανιστεί κάθε ίχνος από τους εξωγήινους.

Στιγμιότυπο από το βίντεο που υποτίθεται ότι απεικονίζει το πτώμα ενός εξωγήινου από το ΡόσγουελΑνάμεσα στα συντρίμμια βρέθηκαν πτώματα εξωγήινων, ενώ κάποιοι από αυτούς διέφυγαν ζωντανοί. Τους συνέβαλαν όμως και αφού τους υπέβαλαν σε φρικτά βασανιστήρια για να αποκαλύψουν τα μυστικά τους, στη συνέχεια τους σκότωσαν. Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε κι έδειχνε πτώματα εξωγήινων από το Ρόσγουελ αποδείχτηκε πλαστό.

Τα συντρίμμια αφορούσαν μυστικό αεροπλάνο, που είχε κατασκευαστεί σύμφωνα με τις θεωρίες του Αϊνστάιν.

Τα συντρίμμια αφορούσαν τη σύγκρουση δύο αεροσκαφών των Γκρι, μιας φυλή εξωγήινων που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον άνθρωπο για να βελτιώσουν τη ράτσα τους ή σε μια παραλλαγή της ιστορίας των ανθρώπων της Κοίλης Γης.

Επρόκειτο για ένα μυστικό πύραυλο της Σοβιετικής Ένωσης.

Στις 24 Ιουνίου 1994 η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ με έκθεσή της επιχείρησε να κλείσει οριστικά τον φάκελο Ρόσγουελ, υποστηρίζοντας ότι τα συντρίμμια προέρχονταν από αερόστατα στρατιωτικής επιτήρησης.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ