Η ιστορία του «Rocky Raccoon»

To «Rocky Raccoon» είναι τραγούδι των Beatles που περιλαμβάνεται στο άλμπουμ τους «The Beatles», πιο γνωστό ως «White Album». Ηχογραφήθηκε στις 15 Αυγούστου 1968 και κυκλοφόρησε ως μέρος του άλμπουμ στις 22 Νοεμβρίου 1968. Η σύνθεση είναι των Λένον - ΜακΚάρτνεϊ και στην ηχογράφηση εκτός από τα τέσσερα «σκαθάρια» (Τζον Λένον, Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Τζορτζ Χάρισον και Ρίνγκο Σταρ) πήρε μέρος και ο παραγωγός του Τζορτζ Μάρτιν στο χόνκι-τονκ πιάνο.

Στις 2 Νοεμβρίου 2021, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ κυκλοφόρησε το βιβλίο του «The Lyrics: 1956 to the Present», στο οποίο αναφέρεται στις πρώτες του συνθέσεις, στα τραγούδια που έγραψε για τους Beatles, τους Wings και τη σόλο καριέρα του μέχρι σήμερα. Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου, ο ΜακΚάρτνεϊ έδωσε συνέντευξη στον άγγλο κωμικό Μπομπ Μόρτιμερ και αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το τραγούδι «Rocky Raccoon».

Το τραγούδι περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους στίχους: «Τώρα ο γιατρός ήρθε και είχε τη μυρωδιά του τζιν... Είπε: «Ρόκι, βρήκες τον μάστορά σου». Και ο Ρόκι είπε: «Γιατρέ, είναι μόνο μια γρατζουνιά».

Ο ΜακΚάρτνεϊ αναφέρει στη συνέντευξη στον Μόρτιμερ: «Οδηγούσα ένα μικρό μοτοποδήλατο για να πάω να δω την ξαδέρφη μου Μπέτι. Ήταν μια νύχτα με φεγγάρι... “Ουάου, κοίτα εκείνο το φεγγάρι!” είπα, αλλά “έχασα τον έλεγχό του, το μοτοποδήλατο έπεσε στο πλάι και δεν υπήρχε τρόπος να το ξανασηκώσω». Ο Μάκα εξήγησε στον συνομιλητή του ότι χτύπησε στα χείλη και αιμορραγούσε από το ατύχημα και η ξαδέρφη του κάλεσε γιατρό.

«Πρέπει να ήταν περίοδος Χριστουγέννων και ο γιατρός ήταν πιωμένος». Μου είπε: «Νομίζω ότι χρειάζεσαι μερικές βελονιές». Ο ΜακΚάρτνεϊ ζήτησε να του χορηγηθεί αναισθητικό, αλλά ο γιατρός είχε μόνο βελόνα και κλωστή. «Και προσπαθούσε να περάσει την κλωστή στη βελόνα, αλλά δεν έβλεπε. Έτσι, η Μπέτι τελικά πέρασε την κλωστή».

Το τραγούδι είναι μία κάντρι μπαλάντα, που αναφέρεται σ’ ένα ερωτικό τρίγωνο. Ο αρχικός του τίτλος ήταν «Rocky Sassoon», από τον ήρωα του τραγουδιού, αλλά ο ΜακΚάρτνεϊ το άλλαξε σε «Rocky Raccoon» για να θυμίζει καουμπόι. Το 1978 δύο δημιουργοί κόμιξ, ο Μπιλ Μάντλο και ο Κιθ Γκίφεν, εμπνεύστηκαν από το τραγούδι των Beatles και δημιούργησαν ένα ανθρωπόμορφο ρακούν με το όνομα Rocket Raccoon, το οποίο εντάχθηκε στον κόσμο των χάρτινων ηρώων της Μάρβελ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ