Η επεισοδιακή συναυλία του Σάκη Ρουβά στην Κύπρο

Στις 19 Μαΐου 1997 ο νεαρός έλληνας τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς βρέθηκε στην Κύπρο, για μία κοινή συναυλία με τον τούρκο συνάδελφό του Μπουράκ Κουτ. Η συναυλία έγινε σε ποδοσφαιρικό γήπεδο της κατεχόμενης Λευκωσίας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επαναπροσέγγιση των δύο κοινοτήτων του νησιού.

Ο Σάκης Ρουβάς αντιμετώπισε την οργή και την αγανάκτηση της πλειονότητας των Κυπρίων, αλλά και πολλών Ελλήνων καλλιτεχνών, για την απόφασή του να πραγματοποιήσει αυτή τη συναυλία στην Πράσινη Γραμμή και μάλιστα κατά την ημέρα της επετείου της γενοκτονίας των Ποντίων. Δριμύς υπήρξε ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε το Σάκη Ρουβά «ανίδεο». Ο Μπουράκ Κουτ από την άλλη δέχτηκε την επίθεση των «Γκρίζων Λύκων».

Η συναυλία είχε μικρή προσέλευση, ενώ την ίδια ώρα σημειώνονταν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε ελληνοκύπριους μοτοσικλετιστές, που προσπάθησαν να προσεγγίζουν το χώρο της συναυλίας και την κυπριακή αστυνομία, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό 50 ατόμων και τη σύλληψη άλλων 55. Επίσης, στην πλατεία Ελευθερίας της Λευκωσίας είχαν συγκεντρωθεί γύρω στα 1.500 άτομα, φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Ελευθερία ή θάνατος», «Όχι στην ομοσπονδία» κ.ά. Η κυπριακή κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη της οποίας πραγματοποιήθηκε η συναυλία, καταδίκασε τα επεισόδια.

Ο Σάκης Ρουβάς, απαντώντας στους επικριτές του, δήλωσε: «Πιστεύω ότι σήμερα δεν προτείναμε λύσεις στο πρόβλημα που υπάρχει... Πιστεύω ότι δώσαμε ένα μήνυμα εμείς σήμερα. Τίποτα παραπάνω. Εμείς τραγουδιστές είμαστε και αυτό που ξέρουμε να κάνουμε είναι να τραγουδάμε».

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ