Ημέρα του Εργένη στην Κίνα

Η Ημέρα του Εργένη γιορτάζεται κάθε χρόνο στην Κίνα. Στην αρχή ήταν καθαρά ανδρική υπόθεση αλλά τα τελευταία χρόνια αφορά και το γυναικείο φύλο.

Η 11η Νοεμβρίου επελέγη, λόγω του συσχετισμού της με τον αριθμό 1, που επαναλαμβάνεται τέσσερις φορές στην φόρμα 11.11.

Είναι άγνωστο πότε ξεκίνησε, αλλά πιστεύεται ευρέως ότι εμπνευστές της ήταν φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Νανκίν το 1993. Με την έκρηξη του Ίντερνετ η διάδοσή της ήταν ταχύτατη και σήμερα έχει παγκινεζικό χαρακτήρα.

Την ημέρα αυτή διάφορες σχολές και πανεπιστήμια διοργανώνουν πάρτι για εργένηδες, δεσπόζουσα θέση στα οποία έχουν τα ραντεβού στα τυφλά (blind date).

Το πρόγευμα της ημέρας για τους εργένηδες περιλαμβάνει 4 γιουτιάο (καλοψημένη λωρίδα ζύμης) και 1 μπαόζι (βρασμένο κουλούρι), που συμβολίζουν την φόρμα 11.11. Το γιουτιάο συμβολίζει το 1 και το μπαόζι την τελεία ανάμεσα στην ημερομηνία.

Τα τελευταία χρόνια με την ταχύτατη οικονομική ανάπτυξη της Κίνας η Ημέρα του Εργένη έχει αποκτήσει περισσότερο καταναλωτικό χαρακτήρα και συγκρίνεται με την Μαύρη Παρασκευή των Αμερικανών και εσχάτως των Ελλήνων. Το έναυσμα έδωσε το 2009 ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba προσφέροντας εκπτώσεις στα προϊόντα της έως και 50% στους εργένηδες και τις εργένισσες.

Το 2018, ο τζίρος της έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη. Στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών Alipay, μόνο την 11η Νοεμβρίου, έγιναν 1,5 δισεκατομμύριο συναλλαγές ύψους 30,7 δισ. δολαρίων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αρχαίοι Έλληνες εκμεταλλεύθηκαν τον καιρό για να νικήσουν τους Πέρσες στη Σαλαμίνα

5 Οι αρχαίοι Έλληνες εκμεταλλεύθηκαν τον καιρό για να νικήσουν τους Πέρσες στη Σαλαμίνα

Η επιλογή του σημείου της σύγκρουσης ήταν άριστα μελετημένη και καθόλου τυχαία, καθώς βασιζόταν στη γνώση των τοπικών κλιματολογικών συνθηκών, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι Ρότσιλντ βύθισαν τον Τιτανικό για να φτιάξουν την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ;

7 Οι Ρότσιλντ βύθισαν τον Τιτανικό για να φτιάξουν την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ;

Μία θεωρία συνωμοσίας που έχει δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, συνδέει τους Ρότσιλντ με την βύθιση του Τιτανικού, με στόχο τη δημιουργία της Fed ή αλλιώς της Κεντρ…

Πέθανε η Ζιλιέτ Γκρεκό, εμβληματική μορφή του γαλλικού τραγουδιού

9 Πέθανε η Ζιλιέτ Γκρεκό, εμβληματική μορφή του γαλλικού τραγουδιού

Η «μούσα των υπαρξιστών», η Γαλλίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Ζιλιέτ Γκρεκό, που έγινε διάσημη ερμηνεύοντας τραγούδια του Λεό Φερέ, του Ζακ Πρεβέρ και του Σερζ Γκενσμπούρ, πέθανεΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 3 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ