Εθνική Ημέρα Άλμπουμ στην Μ.Βρετανία

Δισκογραφικές εταιρίες, ραδιοφωνικοί σταθμοί, δισκοπωλεία, καλλιτέχνες από τη βρετανική μουσική βιομηχανία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να καθιερώσουν την 13η Οκτωβρίου ως «National Album Day» («Εθνική Ημέρα Άλμπουμ»), μια εθνική ημέρα κατά την οποία θα γιορτάζεται ο μεγάλος δίσκος βινυλίου.

«Η streaming μουσική μπορεί να διευρύνει την ικανότητά μας στην πρόσβαση και στην ανακάλυψη της μουσικής», είπε ο Τζεφ Τέιλορ, εκτελεστικός διευθυντής της Βρετανικής Φωνογραφικής Βιομηχανίας (BPI), «ωστόσο, ο σχεδιασμός ενός άλμπουμ ως ένα σύνολο έργου που εκφράζει ένα αφήγημα ή το δημιουργικό όραμα του καλλιτέχνη σε μια δεδομένη στιγμή παραμένει πιο επίκαιρος και πιο εμπνευσμένος από ποτέ».

Η πρώτη Εθνική Ημέρα Άλμπουμ ξεκινά από σήμερα και θα διαρκέσει μια εβδομάδα με σειρά εκδηλώσεων, από παράγοντες της μουσικής βιομηχανίας και το BBC για να γιορταστεί «από κάθε άποψη η αγάπη της Βρετανίας για τα άλμπουμ».

Οι μουσικόφιλοι απ’ όλη τη χώρα θα τιμήσουν τραγουδιστές, μουσικοσυνθέτες, παραγωγούς και σχεδιαστές εξωφύλλων δίσκων, ενώ καλούνται να παίξουν ολόκληρο το αγαπημένο τους άλμπουμ το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο εναρκτήριος εορτασμός συμπίπτει με την 70η επέτειο από την κυκλοφορία του πρώτου μεγάλου δίσκου βινυλίου ή 33 1/3 στροφών, όπως ήταν γνωστός.