Το χρονικό των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι

Λεπτό προς λεπτό το χρονικό των τρομοκρατικών επιθέσεων, που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι, όπως δόθηκε στη δημοσιότητα από την Εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας:

  • 21:20 (22:20 ώρα Ελλάδας) Ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδοτεί μία ζώνη με εκρηκτικά κοντά σε μία πύλη του γηπέδου «Σταντ ντε Φρανς», στο προάστιο Σεν Ντενί. Μεταξύ των θεατών στο στάδιο, όπου έδιναν φιλικό αγώνα οι εθνικές ομάδες της Γαλλίας και της Γερμανίας, βρίσκονταν ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ - Βάλτερ Στάινμαϊερ. Από την έκρηξη σκοτώθηκε ο βομβιστής και ένας περαστικός.
  • 21:25 Στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού, στη διασταύρωση των οδών Μπισά και Αλιμπέρ, ένοπλοι πυροβολούν τους πελάτες του μπαρ «Λε Καριγιόν» και του εστιατορίου «Πετί Καμπότζ», σκοτώνοντας 15 ανθρώπους και τραυματίζοντας σοβαρά άλλους 10.
  • 21:30 Έξω από το γήπεδο «Σταντ ντε Φρανς», άλλος ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδοτεί τα εκρηκτικά του και σκοτώνεται.
  • 21:32 Ένοπλοι ανοίγουν πυρ έξω από το μπαρ «Α Λα Μπον Μπιέρ», στη διασταύρωση των οδών Φοντέν ο Ρουά και Φομπούρ ντι Τεμπλ, στο 11ο διαμέρισμα. Πέντε άνθρωποι σκοτώνονται και οκτώ τραυματίζονται σοβαρά.
  • 21:36 Ένοπλοι σκοτώνουν 19 ανθρώπους στο εστιατόριο «Λα Μπελ Εκίπ», στην οδό ντε Σαρόν. Εννά άνθρωποι τραυματίζονται σοβαρά.
  • Περί τις 21:40, ένας βομβιστικής αυτοκτονίας ανατινάζεται μέσα στο εστιατόριο «Λε Κομπτουάρ Βολτέρ» της λεωφόρου Βολτέρ, επίσης στο 11ο διαμέρισμα. Ένας άνθρωπος τραυματίζεται.
  • 21:40 Ένα αυτοκίνητο σταματά έξω από το θέατρο Μπατακλάν. Πολλοί ένοπλοι εισβάλλουν στο χώρο, όπου δίνεται συναυλία του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Eagles of Death Metal και αρχίζουν να πυροβολούν στο πλήθος. Σκοτώνουν 89 ανθρώπους και τραυματίζουν πολλούς. Οι δράστες κάνουν λόγο για το Ιράκ και τη Συρία.
  • 21:53 Ένας τρίτος βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάζεται κοντά στο γήπεδο «Σταντ ντε Φρανς».
  • 00:20 του Σαββάτου, 14 Νοεμβρίου. Οι δυνάμεις ασφαλείας εισβάλουν στο θέατρο Μπατακλάν, για να απελευθερώσουν όσους βρίσκονται μέσα. Τρεις από τους δράστες σκοτώνονται, ο ένας πυροβολείται από τους αστυνομικούς, οι άλλοι δύο ανατινάζονται πυροδοτώντας τα εκρηκτικά τους.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ