Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (MedTech Week) διοργανώνεται κάθε χρόνο στα μέσα Ιουνίου (το 2020 από τις 12 – 16 Οκτωβρίου λόγω κορονοϊού) από τους επιχειρηματικούς φορείς του κλάδου στην Ευρώπη, για να ενημερώσουν το ευρύ κοινό και τους ειδικούς του χώρου για την ιατρική τεχνολογία και τα τελευταία επιτεύγματά της.

Με τον όρο «ιατροτεχνολογικό προϊόν» (Οδηγία 93/42/ΕΟΚ) νοείται κάθε όργανο, συσκευή, εξοπλισμός, υλικό ή άλλο είδος, χρησιμοποιούμενο μόνο ή σε συνδυασμό, συμπεριλαμβανομένου και του λογισμικού που απαιτείται για την ορθή του λειτουργία, το οποίο προορίζεται από τον κατασκευαστή να χρησιμοποιείται στον άνθρωπο για σκοπούς:

  • διάγνωσης, πρόληψης, παρακολούθησης ή ανακούφισης ασθένειας
  • διάγνωσης, παρακολούθησης, θεραπείας, ανακούφισης ή επανόρθωσης τραύματος ή αναπηρίας
  • διερεύνησης, αντικατάστασης ή τροποποίησης της ανατομίας μίας φυσιολογικής λειτουργίας
  • ελέγχου της σύλληψης

και του οποίου η κύρια δράση εντός ή επί του ανθρώπινου σώματος δεν επιτυγχάνεται με φαρμακολογικά ή ανοσολογικά μέσα ούτε μέσω του μεταβολισμού, αλλά του οποίου η λειτουργία μπορεί να υποβοηθείται από τα μέσα αυτά.

Στην Ελλάδα ο εκτιμώμενος κύκλος εργασιών των ιατροτεχνολογικών προϊόντων εκτιμάται στο 1 δισ. ευρώ, όμως ο κλάδος τα τελευταία 4 χρόνια παρουσιάζει μεγάλη πτώση, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Κάθε 38 λεπτά της ώρας κατατίθεται στις ευρωπαϊκές αρχές ένας φάκελος ευρεσιτεχνίας ιατροτεχνολογικού προϊόντος και κάθε 3 μήνες ανακαλύπτεται ένα νέο διαγνωστικό μέσο για την ανάσχεση μιας επιδημίας. Σήμερα, υπάρχουν πάνω από 500.000 ιατροτεχνολογικά προϊόντα τα οποία συμβάλλουν στη διάγνωση και στη θεραπεία.

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 3 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ