Βρετανία: Βιολί 310 ετών που έμεινε ξεχασμένο σε τρένο επέστρεψε στον κάτοχό του

Ένα πολύτιμο βιολί, το οποίο είχε μείνει ξεχασμένο μέσα σε τρένο, επέστρεψε στα χέρια του ιδιοκτήτη του στη Μεγάλη Βρετανία.

Ένας Βρετανός μουσικός είχε ξεχάσει σε τρένο το βιολί - ηλικίας 310 ετών και αξίας περίπου 290.000 ευρώ - , ωστόσο το μουσικό όργανο επεστράφη, όπως ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία για τις συγκοινωνίες (BTP).

Ο σολίστας Στίβενς Μόρις είχε ξεχάσει το βιολί στις 22 Οκτωβρίου σε τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο από τον σιδηροδρομικό σταθμό Βικτόρια στο 'Ορπινγκτον, στο Λονδίνο.

Οι αρχές είχαν δημοσιεύσει εικόνα από κάμερα ασφαλείας που έδειχνε έναν άνδρα να μεταφέρει το βιολί, το οποίο έφτιαξε ο Γερμανός κατασκευαστής εγχόρδων Ντάβιντ Τέκλερ το 1709.

Σύμφωνα με το BBC, κάποιος που δήλωνε ότι γνώριζε το άτομο που εμφανιζόταν στις κάμερες ασφαλείας, είχε επικοινωνήσει απευθείας μέσω Twitter με τον μουσικό, μετά τη δημοσίευση της αστυνομίας.

Ακολούθως, ορίστηκε συνάντηση το βράδυ της Παρασκευής σε χώρο στάθμευσης σουπερ-μάρκετ, όπου το βιολί παραδόθηκε, υπό την παρακολούθηση αστυνομικών με πολιτικά.

Ο άνδρας «είπε σαστισμένα κάποιες δικαιολογίες και είπε ότι ήθελε να μου το παραδώσει προσωπικά», ανέφερε στο BBC o κ. Μόρις, ο οποίος έχει παίξει μουσική σε ταινίες όπως «Ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών» και «Τζέιμς Μποντ».

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ