Πέθανε ο Τζόελ Σουμάχερ, σκηνοθέτης μεγάλων επιτυχιών του Χόλιγουντ

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 80 ετών ο αμερικανός σκηνοθέτης του κινηματογράφου Τζόελ Σουμάχερ, ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Έγινε γνωστός την δεκαετία του '80 με τις νεανικές ταινίες «Το μπαράκι του Σαν Έλμο» («St. Elmo's Fire», 1985), «Τα παιδιά της Νύχτας» («The Lost Boys», 1987) και «Φλατλάινερς: Ταξιδιώτες στην Άλλη Ζωή» («Flatliners», 1990).

Την δεκαετία του ’90 σκηνοθέτησε δύο ταινίες με ήρωα τον Μπάτμαν: «Μπάτμαν για πάντα («Batman Forever», 1995) και «Μπάτμαν και Ρόμπιν» («Batman and Robin», 1997), ενώ μετέφερε στην μεγάλη οθόνη δύο μυθιστορήματα του μετρ των νομικών θρίλερ Τζον Γκρίσαμ «Ο Πελάτης» («The Client», 1994) και «Η ετυμηγορία» («Time to Kill», 1997).

Ο Τζόελ Σουμάχερ γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1939 στην Νέα Υόρκη. Αφού εργάστηκε αρχικά στη βιομηχανία της μόδας, συνειδητοποίησε ότι η μοίρα του ήταν ταγμένη στον κινηματογράφο. Μετακόμισε στο Λος Άντζελες, όπου ξεκίνησε ως σχεδιαστής κοστουμιών στις ταινίες του Γούντι Άλεν «Ο Υπναράς («Sleeper», 1973) και «Εσωτερικές Σχέσεις» («Interiors», 1978).

Στις πιο πιο προσωπικές του δημιουργίες ξεχωρίζουν οι ταινίες «Ξεχωριστή Ημέρα» (« Falling Down», 1993), που συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών, «8 χιλιοστά» («8mm», 1999), που συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ του Βερολίνου και «Βερόνικα Γκέριν: Θανάσιμη Αποκάλυψη» («Veronica Guerin», 2003).

Ο Τζόελ Σουμάχερ μπορεί να έφερε δισεκατομμύρια στο Χόλιγουντ, αλλά έφυγε με το παράπονο ότι το έργο του δεν εκτιμήθηκε από την κριτική. Από τις ταινίες του αναδείχθηκαν πολλοί γνωστοί ηθοποιοί, όπως ο Κόλιν Φάρελ, ο Κίφερ Σάδερλαντ και ο Μάθιου ΜακΚόναχι.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ