Πέθανε ο Νίκος Αντύπας

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 69 ετών ο συνθέτης, ενορχηστρωτής και ντράμερ Νίκος Αντύπας, δημιουργός μεγάλων επιτυχιών για την Χαρούλα Αλεξίου και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή αργά χθες το βράδυ (31 Ιανουαρίου 2022) η Άλκηστη Πρωτοψάλτη με ανάρτησή της στο Instagram.

Ο Νίκος Αντύπας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιανουαρίου 1953. Ξεκίνησε την μουσική του καριέρα ως ντράμερ από τα ροκ συγκροτήματα «Ιωνάθαν» και «Sunset». Στην συνέχεια αντικατέστησε τον Γιώργο Τρανταλίδη στους Socrates και συμμετείχε στα άλμπουμ του κορυφαίου ελληνικού συγκροτήματος «Waiting for something» (1980), «Breaking through» (1981) και «Plaza» (1983), καθώς και στην μεγάλη περιοδεία τους στην Μεγάλη Βρετανία.

Μετά την διάλυση των Soscates συμμετείχε ως μουσικός σε δίσκους του Γιώργου Νταλάρα και του Θάνου Μικρούτσικου και ενορχήστρωσε τους δίσκους των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα «Ζεστά Ποτά» και της Ελευθερίας Αρβανιτάκη «Μένω Εκτός» Την δεκαετία του 90 κυκλοφόρησε μια σειρά επιτυχημένων δίσκων με τη Χαρούλα Αλεξίου («Δι' Ευχών») και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη «Σαν ηφαίστειο που ξυπνά» («Διθέσιο», «Λάβα»). Παράλληλα συνεργάστηκε επί σειρά ετών με τη στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου.

Το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ «Θεατής» κυκλοφόρησε το 1998 με τις συμμετοχές του Γιάννη Κότσιρα και της Έλλης Πασπαλά σε δύο από τα τρία τραγούδια του δίσκου.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ