Πέθανε ο Αμερικανός ηθοποιός Μπράιαν Ντένεχι

Ο Αμερικανός ηθοποιός Μπράιαν Ντένεχι, γνωστός από τον ρόλο του στην ταινία «Ράμπο: Το Πρώτο Αίμα» (1982), πέθανε το βράδυ της Τετάρτης, 15 Απριλίου, σε ηλικία 81 ετών.

Την είδηση του θανάτου ανακοίνωσε με ανάρτησή της στο twitter η κόρη του Ελίζαμπεθ Ντένεχι, ηθοποιός και η ίδια. «Με βαριά καρδιά ανακοινώνουμε τον θάνατο του πατέρα μας. Ο Μπράιαν πέθανε από φυσικά αίτια και όχι από κάτι που να σχετίζεται με τη νόσο Covid-19. Λάτρευε τη ζωή, ένας περήφανος και αφοσιωμένος πατέρας και παππούς. Θα μας λείψει πολύ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Από τους κορυφαίους καρατερίστες της μεγάλης οθόνης, συχνά σε ρόλους «κακών» και «αντιπαθών» προσώπων, γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1938 στο Μπρίτζπορτ του Κονέκτικατ. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1977, στο αστυνομικό δράμα του Ρίτσαρντ Μπρουκς «Αναζητώντας τον κύριο Γκούντμπαρ».

Ευρύτερα γνωστός έγινε το 1982 από τον ρόλο του κακού σερίφη, που καταδιώκει τον βετεράνο του Βιετνάμ Τζον Ράμπο (Σιλβέστερ Σταλόνε) στην ταινία δράσης του Τεντ Κότσεφ «Ράμπο: Το πρώτο αίμα», την πρώτη και καλύτερη ταινία της σειράς. Ο ίδιος θεωρούσε ως την σημαντικότερη κινηματογραφική του στιγμή, τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία του Πίτερ Γκρίναγουεϊ «Η κοιλιά του αρχιτέκτονα» (1987).

Ο Μπράιν Ντένεχι διέγραψε μια ιδιαίτερα σημαντική καριέρα στο θέατρο και τιμήθηκε δυο φορές με το βραβείο Tony για τις ερμηνείες του στα έργα του Άρθουρ Μίλερ «Ο θάνατος του εμποράκου» (1999) και του Ευγένιου Ο'Νιλ «Το μακρύ ταξίδι της μέρας μέσα στην νύχτα» (2003). Ο Ντένεχι είχε μεγάλη παρουσία και στην μικρή οθόνη με συμμετοχές σε γνωστά και επιτυχημένα σίριαλ («Δυναστεία», «Ντάλας», «Οι Σληροί του Μαϊάμι» κ.α).

Ο ΜπράιανΝτένεχι παντρεύτηκε το 1959 την Τζούντιθ Σεφ. Αφού πήρε διαζύγιο το 1974, παντρεύτηκε το 1988 την Τζένιφερ Άρνοτ. Είχε τρία παιδιά από τον πρώτο του γάμο.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ