Μεσίστια η ελληνική σημαία στην Ακρόπολη για το ύστατο χαίρε στον Μανώλη Γλέζο

Μεσίστια θα κυματίζει σήμερα η ελληνική σημαία στον βράχο της Ακρόπολης,, ημέρα της κηδείας του Μανώλη Γλέζου. Πρόκειται για φόρο τιμής στη μνήμη του «μεγάλου Έλληνα», όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κηδεία του Μανώλη Γλέζου, λόγω των περιορισμών που ισχύουν, θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο. «Γνωρίζουμε ότι οι σκέψεις των ανθρώπων που τον γνώρισαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, των φίλων του, των συναγωνιστών του, των συγγενών του και των συγχωριανών του, τον συντροφεύουν», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της οικογένειας του, η οποία παρακαλεί αντί στεφάνου να γίνει δωρεά στη Βιβλιοθήκη Νίκου Ν. Γλέζου στην Απείρανθο Νάξου (Τράπεζα Εurobank, Αρ. Λογαριασμού: 0026-0244-12-0201196948 IBAN GR6202602440000120201196948).

Η κηδεία του Μανώλη Γλέζου θα τελεστεί δημοσία δαπάνη, όπως αποφασίστηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ύστερα από πρόταση του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Ο Μανώλης Γλέζος, μια από τις εμβληματικές προσωπικότητες της μεταπολεμικής Ελλάδας έφυγε από την ζωή την Δευτέρα 30 Μαρτίου, σε ηλικία 97 ετών.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ