Πέθανε η ιταλίδα ηθοποιός Μαριάντζελα Μελάτο

  Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013, 16:07

Σε ηλικία 71 ετών, πέθανε το πρωί της Παρασκευής η γνωστή Ιταλίδα ηθοποιός Μαριάντζελα Μελάτο. Είχε εισαχθεί πρόσφατα σε  κλινική της Ρώμης, όπου και έδωσε την τελευταία μάχη της κατά του καρκίνου.

Η Μαριάντζελα Μελάτο είχε γεννηθεί στο Μιλάνο στις 18 Σεπτεμβρίου 1941 και απέκτησε διεθνή φήμη χάρη στην συνεργασία της με την σκηνοθέτιδα Λίνα Βερτμίλερ, και στην μοναδική της «καλλιτεχνική χημεία» με τον ηθοποιό Τζανκάρλο Τζανίνι σε ταινίες όπως "Μίμης ο σιδεράς" (1972), "Ιστορία έρωτα και αναρχίας" (1973) και "Η Κυρία και ο ναύτης" (1974). Είχε πρωταγωνιστήσει, επίσης, στην ταινία του Έλιο Πέτρι "Η εργατική τάξη πάει στον παράδεισο" (1971).

Στην αρχή της καριέρας της είχε συνεργαστεί με κορυφαίους σκηνοθέτες και θεατρικούς συγγραφείς, όπως οι Ντάριο Φο, Λουκίνο Βισκόντι και Λούκα Ρονκόνι.

«Θεωρώ τον εαυτό μου ηθοποιό με την παλιά σημασία της λέξης. Και μια ηθοποιός πρέπει να ξέρει να παίζει τα πάντα, από το θέατρο, μέχρι τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Πρέπει να καταφέρνει να συγκινεί και να κάνει να γελά το κοινό της» είχε δηλώσει σε μια πρόσφατη συνέντευξή της.