Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο θρύλος του φανκ Αρτ Νέβιλ

  Τρίτη 23 Ιουλίου 2019, 18:49

Ο Αρτ Νέβιλ από τη θρυλική μουσική οικογένεια της Νέας Ορλεάνης και ιδρυτικό μέλος της μπάντας «Neville Brothers», καθώς και του γκρουπ «The Meters», πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 81 ετών.

«Ήταν ήρεμος» δήλωσε στο NOLA.com ο επί σειρά ετών μάνατζέρ του , Κεντ Σόρελ. «Πέθανε στο σπίτι με την αγαπημένη του σύζυγο, Λορέιν στο πλευρό του. Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο πολλές φορές, αλλά πάντα επέστρεφε σπίτι, στην Valence Street (στη Νέα Ορλεάνη)» συμπλήρωσε.

Η αιτία θανάτου του δεν ανακοινώθηκε, ωστόσο, ήταν γνωστό ότι ο Αρτ Νέβιλ αντιμετώπιζε διάφορα θέματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων επιπλοκών από επέμβαση στην πλάτη.

Γνωστός για τις κλασικές επιτυχίες όπως «All These Things» και «Cha Dooky-Doo», ο Νέβιλ ήταν βασικό όνομα στη μουσική σκηνή της Νέας Ορλεάνης, ηχογραφώντας άλμπουμ από τα τέλη της δεκαετίας του 1950 και τις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Το συγκρότημα «Neville Brothers» αποτελούμενο από τους αδελφούς Art, Charles, Aaron και Cyril Neville δημιουργήθηκε το 1977. Οι αδελφοί Neville έμειναν μαζί γράφοντας μουσική και κάνοντας περιοδείες για 30 χρόνια. Το τελευταίο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2004 και έδωσαν την τελευταία τους συναυλία στο Hollywood Bowl το 2012, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ