Πέθανε η Πάτι Άντριους

  Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013, 16:39

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών η Πάτι Άντριους, η τραγουδίστρια του δημοφιλούς συγκροτήματος των δεκαετιών ’40 και ’50, «The Andrews Sisters».

Η Πάτι Άντριους, η οποία πέθανε από φυσικά αίτια στο σπίτι της στο Λος Άντζελες, ήταν η νεότερη των αδελφή του συγκροτήματος που γνώρισε μεγάλη επιτυχία κατά τις δεκαετίες του ’40 και του ’50, με μερικά από τα πιο γνωστά τους τραγούδια να περιλαμβάνουν το «Boogie Woogie Bugle Boy» και το «Don’t Sit Under the Apple Tree».

Το συγκρότημα των «Andrews Sisters» είχε πουλήσει πάνω από 75 εκατομμύρια δίσκους  ενώ έγινε ιδιαίτερα γνωστό κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στην Αφρική, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη
 Οι τρεις αδελφές εμφανίστηκαν σε 16 ταινίες, όπου έπαιξαν ρόλους στο πλευρό των Μπαντ Άμποτ και Λου Κοστέλο, στο «Buck Privates» και το «Hold that Ghost», ενώ εμφανίστηκαν και στην ταινία «Road to Rio» μαζί με τους Μπομπ Χόουπ και Μπινγκ Κρόσμπι.

Γεννημένες στη Μινεσότα, οι αδελφές ξεκίνησαν την καριέρα τους τραγουδώντας σε τοπικούς διαγωνισμούς ανεύρεσης νέων ταλέντων, ενώ μετακόμισαν στην Καλιφόρνια όταν έγιναν γνωστές. Η Λαβέρν Άντριους πέθανε από καρκίνο το 1967 και η Μαξίν Άντριους από καρδιακή προσβολή,  το 1997.

Πηγή: Ναυτεμπορική